Pardavimo savikaina pernai sudarė 306 mln. eurų (2017 m. – 239 mln. eurų), o bendrasis pelnas – 36 mln. eurų (2017 m. – 33 mln. eurų), „Nasdaq Baltic“ biržoje paskelbė bendrovė.

Konsoliduotasis veiklos pelnas prieš apmokestinimą 2018 m. siekė 12,4 mln. eurų ir buvo 99,87 proc. didesnis nei per praėjusį ataskaitinį laikotarpį, kai veiklos pelnas prieš apmokestinimą buvo 6,2 mln. eurų.

Kaip skelbia bendrovė, pernai taip pat buvo užfiksuotas ženklus konsoliduotojo grynojo pelno augimas – 160,36 proc. bei siekė 11,8 mln. eurų, 2017 m. grynasis bendrovės pelnas siekė 4,5 mln. eurų.

Konsoliduotas bendrovės turtas praeitų metų pabaigoje sudarė 261 mln. eurų.

„Modus Group“ įmonių investicijos į įvairias veiklos sritis Lietuvoje ir užsienio rinkose pernai augo keturis kartus ir sudarė 64,73 mln. eurų. Didžioji jų dalis teko energetikos projektams – 50,34 mln. eurų, taip pat su mobilumo paslaugomis susijusių verslų plėtrai – 10,1 mln. eurų. Didelė investicijų dalis buvo nukreipta į verslo plėtrą užsienio rinkose, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pasak „Modus Group“ valdybos pirmininko Liudo Liutkevičiaus, šios investicijos atspindi ilgalaikius grupės augimo prioritetus – žaliąją energetiką ir inovatyvias mobilumo paslaugas. Be to, vis daugiau naujų „Modus Group“ projektų įgyvendinama už Lietuvos ribų: pernai pastatytos penkios naujos biodujų jėgainės Baltarusijoje, pradėtos saulės jėgainių statybos Lenkijoje, vystomi energetikos projektai kitose Europos šalyse, į savo pirmąją užsienio rinką žengė „CityBee“.

Pagrindines investicijas 2019-aisiais „Modus Group“ planuoja nukreipti į atsinaujinančią energetiką bei mobilumo sprendimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)