Kaip skelbiama pranešime, pirmiausia Lietuvoje įsikūręs bankas aptarnaus juridinius asmenis, o nuo 2020 m. „European Merchant Bank“ paslaugomis galės naudotis ir fiziniai asmenys.

„Paslaugas pradėsime teikti šį rudenį. Verslo klientams teiksime paskolas, mokėjimų paslaugas bei priimsime terminuotuosius indėlius“, – pranešime cituojamas „European Merchant Bank“ administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Mindaugas Kyguolis.

Bankas paslaugas teiks Lietuvoje pradėjus veikti atnaujintai Paskolų rizikos duomenų bazei. Duomenys iš jos bus teikiami į Europos centrinių bankų sistemos bazę, kurioje kaupiama išsami informacija apie juridinių asmenų paskolas euro zonoje.

Mindaugas Kyguolis
Pasak banko vadovo, „European Merchant Bank“ prioritetas – smulkusis ir vidutinis verslas.

„Analizuodami padėtį rinkoje matome, kad Lietuvoje nėra pakankamai finansavimo galimybių smulkiajam ir vidutiniam verslui, įmonės susiduria su nepalankiomis paskolų gavimo sąlygomis. Todėl ir pasirinkome skirti dėmesį būtent šiems verslo segmentams, nes mūsų tikslas – suteikti galimybes augti smulkiajam ir vidutiniam verslui, o ateityje – ir versliems žmonėms“, – pranešime cituojamas M. Kyguolis.
100 proc. „European Merchant Bank“ akcijų priklauso verslininkui Norvegijos piliečiui Ozanui Ozerkui.

Specializuotas bankas turi teisę teikti pagrindines bankines paslaugas – priimti indėlius, skolinti lėšų, teikti lėšų pervedimo ir kitas įprastas bankines paslaugas, išskyrus investicines paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)