Seimo konservatorių parengtame rezoliucijos projekte „Dėl viešųjų paslaugų kokybės gerinimo ir socialinės atskirties mažinimo“ siūloma atsižvelgti į Europos Komisijos Šalies ataskaitoje pateiktas rekomendacijas ir į tai, kad „priimti mokesčių sistemos pakeitimai turi labai ribotą, o galimai net neigiamą poveikį“.

Konservatoriai ragina pradėti konsultacijas Seime dėl sprendimų, būtinų priimti kartu su 2020 m. biudžeto projektu, kad būtų kompleksiškai ir iš esmės pradėtos spręsti problemos, paminėtos šalies ataskaitoje. Konservatoriai kalba apie poreikį didinti viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus ir kartu užtikrinti visuomenės poreikius atitinkančių viešųjų paslaugų kokybę.

„Nepakankamas viešųjų paslaugų finansavimas lemia, kad kvalifikuoti darbuotojai palieka viešąjį sektorių, o dėl to viešojo sektoriaus teikiamų paslaugų kokybė vis labiau atsilieka nuo EBPO standartų. Tuo požiūriu viešojo sektoriaus darbuotojų darbo apmokėjimo pokyčiai, kurių didžioji dalis atidedama penketui metų ir neapibrėžtoms sąlygoms, negali esmingai prisidėti prie šių sektorių darbuotojų motyvacijos stiprinimo“, - sakoma rezoliucijos projekte.

Jame pažymima, kad Vyriausybės Stabilumo programoje deklaruojamas stabilių ar net mažėjančių su senėjimu susijusių išlaidų santykis su šalies BVP ilguoju laikotarpiu, tuo pačiu metu vyresnio nei 65 metų amžiaus žmonių daliai didėjant nuo penktadalio iki trečdalio šalies gyventojų, sukuria tik iliuzinį fiskalinį tvarumą, nes yra netvarus socialiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)