„Pakvietėme E. Bėrontą vadovauti vienoms stipriausių rinkoje agroverslo srities bendrovių. Vertiname jo kompetenciją, vadybinius gebėjimus ir tikimės, kad naujasis vadovas suteiks bendrovėms impulsą augti, diegti inovacijas ir geriau patenkinti klientų poreikius“, – pranešime cituojamas bendrovės „Agrochema“ ir „Agrochema plius“ valdybos pirmininkas Gintaras Balčiūnas.

Pasak naujojo vadovo, valdant bendrovėms laukia dideli iššūkiai.

„Laukia dideli iššūkiai, šioje ketvirtosios pramonės revoliucijos epochoje turime būti pažangūs, optimalūs ir efektyvūs, siūlantys kokybiškus produktus ir paslaugas mūsų ūkininkams. Paskutiniai keli metai yra gana sudėtingi ūkininkams dėl klimatinių sąlygų, todėl ir mūsų stiprybė labai priklauso nuo ūkininkų tvirtumo.

Mano patirtis žemės ūkio ir finansų sektoriuje leis rasti gerą supratimą ir bendradarbiavimą su ūkininkais, turėsime peržvelgti strateginius bendrovių tikslus, įsivertinti kainodarą, siūlyti rinkai kokybišką ir platų lietuviškos produkcijos bei paslaugų asortimentą“, – teigia naujai paskirtasis vadovas E. Bėrontas.

Kaip skelbiama pranešime, prieš ateidamas į „Agrochemos“ įmonių grupę, E. Bėrontas nuo 2014 m. dirbo Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos direktoriumi.

„Agrochemos“ įmonių grupė pernai uždirbo 252,4 mln. eurų konsoliduotųjų pajamų. Bendrovė „Agrochema“ valdo Estijos „Agrochema Eesti“, Latvijos bendroves „Agrochema Latvia“ ir „Agrochema“, „Žemaitijos grūdai“, „Agrochema plius“ ir „Joniškio elevatorius“. „Agrochemos“ įmonių grupėje dirba apie 500 darbuotojų.

ELTA primena, kad žemės ūkio ministras Giedrius Surplys E. Bėrontą gegužės pabaigoje atleido iš Nacionalinės mokėjimo agentūros direktoriaus pareigų, nes jam nebuvo suteiktas leidimas dirbti su slapta informacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)