24 metų mergina konditerijos srityje dirba nuo 19-kos ir sako ne kartą pasvajojusi, kad reikia imtis savo veiklos, kuri būti įdomi ir pačiai, ir priviliotų žmones kažkuo neįprastu. Dabar dar tik pirmus žingsnius versle žengianti Greta Grikštaitė pasakoja, kad dar prieš metus nė nežinojo, kad būtent Sicilijoje paragauti ledai taps jos gyvenimo posūkiu.

„Sicilijoje atostogavau maždaug prieš metus, rugsėjo mėnesį. Ten sutikau draugę, kuri man sakė, kad būtinai turiu paragauti tikro itališko gelato (skaityti – dželato). Draugė gyvena Sicilijoje. Palerme ji mane nusivedė į tokią vietą, kur buvo siūloma apie 20 rūšių ledų: nuo braškių, vanilės, pistacijų – visų populiariųjų, iki įvairiausių kitokių skonių. Kai pradėjau rinktis, kokių norėčiau, sakiau, kad noriu ledu ragelyje, ne bandelėje. Tačiau draugė patikino, kad privalau paragaut, sako – nesigailėsi. Ir ji tikrai neklydo. Tai buvo skaniausias dalykas, kokį valgiau Sicilijoje“, – atvirauja Greta.

Grįžusi mergina vis dar nebuvo nusprendusi, kad tas užbūręs skonis ir taps jos verslo vedliu. Su draugu Mauricijumi Prapiesčiu vis pasvarstydavo, kokia kryptimi pasukti, tačiau noras turėti savo kavinę, buvo išties brangus.

 Greta Grikštaitė ir Mauricijus Prapiestis
Greta atvira – pasiilgusi įspūdį palikusių ledų skonio ji pati išsikepė bandelę ir desertą pasigamino sau. Prie maisto ir kepinių mėgstanti suktis mergina neslepia, kad iškart atpažino „Brioche“ bandelę, į kurią Sicilijoje buvo sudėti ledai, tad namuose atkurti panašų skonį, jai nebuvo sudėtinga.

„Tokios „Brioche“ bandelės populiarios Lietuvoje. Jos išsiskiria tuo, kad į jų tešlą dedama daugiau kiaušinių, geresnės kokybės sviesto, tad jos riebesnės, geltonesnės spalvos, nei kitos, be to, skaniai kvepia. Tokias bandeles daugiausia naudoja burgeriams. Pasigaminusi namuose, tiesiog „užsikabinau“, kad reikia imtis būtent šios krypties – kepti tokias bandeles ir prekiauti jomis su ledais. Pirma mintis buvo kavinė, bet visi žino, kad atidaryti kavinę labai brangu. Staiga vieną vakarą, gal apie 1 valandą nakties, kilo mintis, ką daryti. Iškart paskambinau draugui, sakau, turiu idėją, reikia priekabos. Draugas žino, kad man būna naktį tokie „nušvitimai“, tada jau reikia bandyti čia ir dabar. Idėją palaikė ir pritarė, o aš po pokalbio visą naktį nemiegojau, galvojau, kaip viską įgyvendinti“, – juokiasi Greta.

Greta ir Mauricijus ėmė dairytis priekabos. Dabar baltas ir jaukus namelis ant ratų buvo paprasta pilka „dėžutė“, kurią pora nudažė, apkalė, išpuošė, kad prekyvietė taptu jauki ir patraukli.

Pavadinimą „Pas Margo“, anot merginos, tiesiog atėjo savaime, tad liko patikrinti, ar tai, kas užbūrė ją, užburs ir kitus kraštiečius bei uostamiesčio svečius.

„Kol kas patys ledų negaminame, nors tai moku. Surinkau pačius geriausius produktus iš kitų tiekėjų ir juos sujungsiu. Reikėjo nemažai laiko, kol gavom leidimus, reikėjo surasti ledus, kurie būtų arčiausi itališkų, tad pasirinkau Lietuvoje gaminamus gelato. Tikiuosi, kad žmonėms tai patiks, nes realiai tai pirmas savaitgalis, kada mes prekiausime Sicilijos įkvėptais ledais bandelėje. Ateičiai planų ir norų daug, tačiau dabar laukia tas pirmas išbandymas“, – neslepia jaudulio Greta.

Mergina atvirauja, kad į šią veiklą ji pasiryžusi nerti visa galva – kurdama savo verslą ji paliko darbovietę, net nepabandžiusi, ar desertų idėja gali tapti pragyvenimo šaltiniu.

„Gailėčiausi, jei nebūčiau pabandžiusi. Dabar tuo gyvenu. Šią vasarą jau turime planų, vienas savaitgalis čia, Klaipėdoje, Kruizinių laivų terminale. kitas – Šventojoje, „Beach Bike Fest“ renginyje, po to planuojame mėnesį dirbti Druskininkuose. Esame atviri pasiūlymams, kreipėmės į festivalių organizatorius, ieškome, kur galime atvykti ir pasidalyti savo idėja. Aišku, kol mes dar nauji, neturime įdirbio, sunkiau įtikinti festivalių organizatorius savo veikla, tačiau kai parodome ledų nuotraukas, sudominame tuo, kad tai nauja Lietuvoje. Galbūt ateityje pakeliausime ir po Europą“, – dalijasi mergina.

Pora apgalvojo ne tik kaip pateikti ledus, bet ir kaip šalia įsteigti laikiną lauko kavinę, kurioje žmonės įsitaisys ne ant įprastų kėdžių ar suoliukų, o hamakuose ir sūpuoklėse.

Pora neslepia, kad jie viską daro kartu ir vienas kitą palaiko, nes abu tiki savo idėja, kad lietuviai pamėgs gelato bandelėje ir jais mėgausis ne mažiau, nei patys italai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)