Diskusija šiuo klausimu kilo po 15min.lt publikacijos. „Ką tik paviešintas naujas ambicingas lietuvių kūrinys – platforma „HumansApp“ – vos per savaitę pritraukė tūkstančius naudotojų, bet neišvengė ir žurnalistų eskaluojamų baimių, kurios, geriau susipažinus su produktu, kaip mat išsisklaidytų“, – teigiama „HumansApp“ rinkodaros vadovės Alisos Bulybenko DELFI atsiųstame laiške.

Rašoma, kad „HumansApp“ yra naujas dalijimosi žiniomis modelis, todėl nenuostabu, kad teks dar ne kartą aiškinti ar vaikyti į skandalus įsivėlusių socialinių tinklų sukurtus baubus.

„Be žinių ekonomikos, tai yra ir precedentų neturintis būdas skirti labdarą. Kiekvienas žmogus turi galimybę tapti pasirinktos geros valios organizacijos ambasadoriumi – atrasti potencialių rėmėjų geram tikslui, manais jiems suteikdamas savo vertingas, visą gyvenimą kauptas žinias.

Svarbu pastebėti, kad Aušra Maldeikienė ar bet kuris kitas politikas, nurodę 100 proc. įvardintos sumos pasirinktai labdarai, ne „ima už susitikimą“, o nemokamai dalinasi savo žiniomis su sutiktu žmogumi.

Tas žmogus mainais tampa rėmėju – pasirinktos nepelno siekiančios organizacijos. Taigi, ne A. Maldeikienė yra rėmėjas įvardintos labdaros organizacijos, o su ja susitikęs žmogus. Toji suma automatiškai keliauja iš rėmėjo sąskaitos tiesiai platformoje pasirinktai organizacijai.

Taigi, visą sumą labdarai skirti nusprendusių platformoje žmonių surinkti pinigai asmeninių banko sąskaitų nepasiekia ir yra tiesiogiai pervedami organizacijoms, kurioms pasirinkta lėšas paaukoti.

Tikimės, kad naujo dalyko nepažinimas ar neįsigilinimas į detales neturėtų trukdyti žmonėms naudotis jiems sukurtu įrankiu ar kelti nepagrįstus įtarimus.

Platforma bus tiek naudinga, kiek naudingos bus žinios kuriomis žmonės dalinsis. Platforma bus tiek filantropinė, kiek žmonių nuspręs savo pasirinktą atlygį paskirti geros valios organizacijoms. „HumansApp“ yra skaidrus įrankis visapusiškai skatinantis žmogiškumą – tiek gyvus susitikimus, tiek mentorystę, leidžiantis įsivertinti savo žinias arba pajungti jas gražiam tikslui.

Paprastai tokie dalykai randa pradą kažkur toli, Silicio slėnyje, o dabar ši platforma, su visomis pasaulinėmis ambicijomis, yra kuriama čia, Lietuvoje, ir dabar, kaip niekada, džiaugiamės kiekvienu prisijungusiu ir siekiame apginti nuo nepagrįstų puolimų – juk tai gali pakloti pamatus dar vienam pasaulyje žymiam lietuvių produktui, kuriuo visi didžiuosimės“, – aiškinama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)