Europos vartotojų organizacija (BEUC) ir organizacijos narės sakė, kad ši problema auga, tokioms firmoms kaip „Viagogo“ sulaukus baudų Italijoje ir bylų Didžiojoje Britanijoje.

2017 metais Italijoje atlikto tyrimo metu buvo tiriami bilietai į „Red Hot Chili Peppers“, Bruce'o Springsteeno, Renato Zero, Adele, Davido Gilmouro, „Coldplay“ ir U2 koncertus.

„Rizikinga pirkti bilietą į renginį iš nesankcionuoto interneto perpardavinėtojo, be to, tai gali labai brangiai atsieiti“, – sakė BEUC generalinė direktorė Monique Goyens.

BEUC patarė vartotojams bilietus pirkti iš renginio bilietų biuro arba iš licencijuoto perpardavinėtojo, kuris laikosi oficialių kainų.

„Visoje Europos Sąjungoje sparčiai plinta problemos dėl bilietų, nupirktų antrinėje interneto rinkoje“, – sakoma direktorės M. Goyens pareiškime.

Vartotojai visoje Europoje yra pranešę apie tokias problemas kaip smarkiai išpūstos kainos, paslėpti užsakymo mokesčiai, griežtos patekimo į renginio vietą taisyklės ir išduoti neteisingi bilietai.

Pasak M. Goyens, nesąžiningos kompanijos dažnai dirba visame 28 valstybių bloke, tad Europos šalys turėtų bendradarbiauti užtikrinant, kad būtų laikomasi vartotojų teisių apsaugos įstatymų.

„Kai šios interneto svetainės nesilaiko (taisyklių), valdžia turėtų įsikišti ir užtikrinti, kad jos (jų) laikytųsi“, – pridūrė M. Goyens.

2017 metais Italijos konkurencijos administracija nurodė baigusi penkis tyrimus, po kurių buvo skirta bendrai 1,7 mln. eurų baudų kompanijoms „Ticketone“, „Seatwave“, „Viagogo“ ir „Mywayticket“.

Didžiosios Britanijos Konkurencijos ir rinkų administracija (CMA) daug metų tiria įtariamus pažeidimus antrinėje bilietų pardavimo rinkoje internete.

Kovo mėnesį CMA pranešė, kad „Viagogo“ vis dar nesilaiko lapkritį paskelbto teismo nurodymo rodyti tikslesnę informaciją apie perpardavinėjamus bilietus.

Pasak BEUC, „Viagogo“ persikėlė į Šveicariją, o paskui į Jungtines Valstijas, nes Britanijoje jai gresia baudos ar įkalinimo bausmės.

CMA taip pat tyrė „StubHub“, GETMEIN! ir „Seatwave“, kurios pažadėjo tikslinti informaciją apie perparduodamus bilietus.

BEUC nurodė, kad viena vartotojų grupė Belgijoje ėmėsi veiksmų prieš aštuonias bilietų perpardavimo svetaines Nyderlanduose. Teismas jau nurodė „Viagogo“ sumokėti kompensaciją vienam vartotojui.

BEUC kampanija buvo pradėta dalyvaujant organizacijoms narėms Čekijoje, Ispanijoje, Suomijoje, Slovakijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Slovėnijoje ir ES nepriklausančioje Šveicarijoje.

BEUC nurodė, kad Belgija ir Danija draudžia perpardavinėti bilietus brangiau nei nominali kaina, bet kitos ES šalys tokių taisyklių netaiko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)