„Aš manau, kad tai galioja ir kitiems ministrams. Reikia dirbti taip lyg tu esi amžinas ir galvoti ne tik apie šiandieną, bet ir ateitį, tačiau taip pat reikia būti pasiruošus palikti darbą bet kurią dieną. Aš esu pasiruošęs viskam. Žinote, finansų ministro prerogatyva yra tiesiog nesiremti emocijomis, o remtis faktais. Kol kas matome, kad neapibrėžtumo yra nemažai, o kai paaiškės visa informacija, tada bus ir sprendimai. Aš dirbu savo darbą lyg būčiau amžinas, bet pasiruošęs palikti savo postą bet kurią akimirką“, – DELFI diena sakė V.Šapoka.

Kalbos apie pokyčius ministrų postuose prasidėjo po įvykusių Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, nors žadėjęs atsistatydinti premjeras dar neatsako, ar tęs darbą po prezidento inauguracijos liepos 12-ąją.

Partijos taip pat sutarė, kad Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“, bet „valstiečių“ deleguotas parlamento vadovas Viktoras Pranckietis atsistatydinti atsisako.

Anksčiau „valstiečiai“ žadėjo trauktis iš valdžios, jeigu S. Skvernelis nepateks į antrą prezidento rinkimų turą, o partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų.

S. Skvernelis liko trečias, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iškovojo du mandatus Europos Parlamente ir pagal gautų balsų skaičių nusileido opoziciniams konservatoriams ir socialdemokratams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)