FNTT baigto ikiteisminio tyrimo duomenimis, spaudos leidinius Lietuvoje platinusios ir dabar jau bankrutavusios bendrovės direktorius įtariamas sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir bendrovės lėšų iššvaistymu.

Tyrimo duomenys rodo, kad Kauno verslininkas slėpdamas mokesčius galėjo padaryti daugiau kaip 60 tūkst. eurų siekiančią žalą bendrovei ir valstybei.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad bendrovės vadovas į spaudos leidinius platinusios įmonės apskaitą įtraukė suklastotas aštuonių Kaune registruotų bendrovių sąskaitas faktūras.

Į buhalterinę apskaitą buvo įtraukti suklastoti dokumentai apie neva atliktus automobilių remontus, įsigyjamas valymo ir statybų paslaugas, bendrovės tinklalapio priežiūrą, nuomojamas patalpas, perkamas įvairias prekes.

Tyrimas atskleidė, kad aštuonių bendrovių atstovai nieko nežinojo apie įformintus sandorius, tokių sąskaitų faktūrų nebuvo nei jų buhalterijoje, nei deklaracijose.

Nė viena iš šių bendrovių nebuvo pardavusi prekių ar suteikusi paslaugų kauniečio vadovaujamai įmonei. Įtariama, kad direktorius tik imitavo atsiskaitymus su aštuoniomis bendrovėmis, o bendrovei priklausančius 42 tūkst. eurų grynųjų galėjo iššvaistyti.

Už į buhalterinę apskaitą įtrauktus fiktyvius sandorius, nesumokėta daugiau kaip 17 tūkst. eurų mokesčių.

Kauniečiui už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia maksimali laisvės atėmimo iki aštuonerių metų bausmė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)