„Gedimino kalno tvarkybos darbus vykdė viešojo pirkimo konkursą laimėjusi įmonė „Rekreacinė statyba“. Visa atsakomybė už darbų proceso vykdymą, taip pat ir darbuotojų įdarbinimą, tenka rangovui. Sutarties vykdymo metu Lietuvos nacionalinis muziejus neturėjo informacijos apie pasitelktus subrangovus.

Muziejus šiuo metu aiškinasi žiniasklaidoje aprašytą situaciją. Rangovo teigimu, darbininkai buvo samdomi per įdarbinimo įmonę, kuri yra atsakinga už šio proceso teisėtumą“, – Eltai teigė A. Šileikis.

Anot jo, muziejus, kaip darbų užsakovas, niekaip negalėjo daryti įtakos rangovo sprendimams dėl darbininkų samdymo, o darbų vykdymo priežiūrą atlieka techninės priežiūros paslaugas teikianti įmonė.

„Lietuvos nacionalinis muziejus toliau aiškinsis situaciją ir išaiškėjus nelegaliai veiklai priims sprendimus dėl tolesnių veiksmų“, – Eltai sakė A. Šileikis.

Kaip ELTA jau skelbė, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl, kaip įtariama, sukčiavimo stambiu mastu. Įtariama, kad ir Gedimino kalną rekonstravo nelegalūs darbininkai iš Ukrainos ir Baltarusijos.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Lietuvoje ir Lenkijoje registruotose Ukrainos piliečio valdomose bendrovėse buvo nelegaliai įdarbinami darbuotojai iš Ukrainos ir Baltarusijos, klastojami dokumentai, apgaulingai tvarkoma apskaita. Įtariama, kad bendrovių direktorius galėjo pasisavinti apie 300 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)