Kaip skelbia „Investuok Lietuvoje“, „Etex“ nėra naujokė Lietuvos rinkoje. 2006 m. grupė atidarė naują pluoštinio cemento stogo dangos lakštų gamyklą, kuri 2016 m. buvo išplėsta prijungus pluoštinio cemento fasadinių plokščių gamyklą. Naujas biuras Vilniuje sustiprins bendrovės poziciją Lietuvoje, o vietiniai profesionalai galės prisidėti prie tarptautinės įmonės veiklos plėtojimo, kurios paslaugomis pasitiki skirtingų industrijų atstovai.

„Daugiausiai tiesioginių užsienio investicijų pritraukiančios ir pakankamai didelę šalyje įsikūrusių užsienio investuotojų bendruomenę turinčios valstybės, pavyzdžiui, Airija, vis daugiau dėmesio skiria ne naujų bendrovių pritraukimui, bet skatindamos plėstis jau įsikūrusias. Pastaraisiais metais ministerija kartu su „Investuok Lietuvoje“ sustiprino su esamais investuotojais dirbančių specialistų komandą ir tai duoda rezultatą: užsienio bendrovės Lietuvoje plečiasi ne tik darbuotojų, bet ir funkcijų skaičiumi“, – pranešime cituojamas ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas įsitikinęs, kad visuotinį pripažinimą įgijusių įmonių, įskaitant „Etex“, atėjimas į Lietuvą rodo, kad regione yra nauja ir įdomi niša, kurią sėkmingai atliepia Lietuvos vertės pasiūlymas.

Per metus „Etex“ savo veiklą išplėtojo 113 gamybos vietų, įkurtų 42 valstybėse. Be savo pagrindinės veiklos, bendrovė dalyvauja įgyvendinant vietos projektus, darančius poveikį vietos bendruomenėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją