„Vidurio Lietuvoje iki šiol trūko didelio prekybos ir laisvalaikio centro, kuriame žmonės galėtų ne tik apsipirkti, bet ir praleisti laisvalaikį“, – teigia "Megą" valdančios kompanijos „Baltic Shopping Centers“ (BSC) valdybos pirmininkas Augustinas Rakauskas.

„Megoje“ įsikūrė apie 130 parduotuvių: „Apranga“, „Topo centras“, „Danija“, „Žygio batai“, „Sport Line“, „Kristiana“, vaikų prekių parduotuvės, daugiau kaip 500 kv. m ploto užimantis knygynas „Vaga“, daugiau kaip 2700 kv. m užimantis baldų salonas „Baldų planeta" ir kitos.

Didžiausius plotus užims prekybos centrai „Senukai“ ir „Rimi Hypermarket“.

Pramogų zonoje veiks barai, kavinės ir restoranai: pirmasis Kaune „Fashion TV“ baras, „Čili pica“, „Čili kaimas“, „Katpėdėlės pica“, „Delano pica“, baras „Bella Toskana“, ledainė „Valentino“.

„Megoje“ veiklą pradės ir naujas kino operatorius „Cinamon“. Penkių salių kino centre filmus vienu metu galės žiūrėti daugiau kaip 1000 žiūrovų. Į kino centrą kompanija „Baltic Multiplex Ventures“ investavo daugiau kaip 5,5 mln. litų.

Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ lankytojų dėmesį taip pat patrauks milžiniškas 170 tūkst. litrų talpos akvariumas, kuriame tarp šimtų egzotiškų rūšių žuvų plaukios ir šeši rykliai, pirmos kurių lapkričio 30 dieną buvo atskraidintos į Vilnių.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ statybos darbus atliko bendrovė „YIT Kausta“.

BSC iš viso į „Mega“ investavo per 200 mln. litų. Dar per 14 mln. litų buvo skirta Kauno miesto infrastruktūros darbams: virš magistralės Kaunas – Vilnius buvo pastatytas naujas keturių eismo juostų viadukas, sujungęs Vytėnų gyvenvietę su vienu tankiausių gyvenamųjų rajonų – Šilainiais.

Viaduko ir privažiavimo kelių statybos kainavo 14 mln. litų.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ automobilių stovėjimo aikštelėje bus 2,5 tūkst. vietų automobiliams, o šalia centro taip pat bus įrengta automatinė degalinė „1-2-3“.

„Mega“ priklauso kompanijai „Baltic Shopping Centers“, kurios 80 proc. kontrolinį akcijų paketą valdo A.Rakausko kontroliuojama įmonė „SSPC“. Likusi BSC akcijų dalis priklauso Vokietijos kompanijai GmbH „Pfeifer Development“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją