„Nėra paslaptis, kad paskutiniais metais prezidentūroje verslas nebuvo labai laukiamas svečias. Ką mes girdėjome, dažnai įvairius epitetus, kurie verslui nebuvo labai malonūs ir džiaugsmingi“, – BNS sakė R. Dargis.

„Be abejonės, yra ir problemų, dėl to, kad ir paskutiniai skandalai įvykę su politikais verslo žmonių. Bet reikia kalbėti apie visą verslą, nes tas, kas atsirado politinės korupcijos akiratyje, tai tik labai maža verslo dalis“, – pridūrė jis.

Anot R. Dargio, G. Nausėda „atėjęs iš sistemos, kuri veikia versle“, todėl jis turės didesnį supratimą ir nusiteikimą verslo atžvilgiu.

„Žinojimas, ką reiškia efektyvi viešojo sektoriaus bendradarbystė su privačiu sektoriumi turbūt leis valstybei turėti kitokius rezultatus“, – teigė jis.

Pasak R. Dargio, sudėtingesnis uždavinys G. Nausėdai bus sutelkti Seimą. Pasak verslininko, tai, ar prezidentas sugebės bendradarbiauti su partijomis ir įtikinti dėl svarbių, valstybei reikalingų pokyčių, priklausys ne tik nuo G. Nausėdos, bet ir nuo jo komandos.

R. Dargis teigė besitikintis, kad naujajam prezidentui pavyks keisti iki šiol buvusią prezidento retoriką.

„Lietuvoje tarimosi kultūra, girdėjimas kito, argumentuoti savo interesus, bet negalvoti, kad tavo interesai yra virš visų, tas yra dar mums naujas dalykas. (...) Šito dalyko Lietuvoje labai trūksta. Turiu viltį, kad su nauju prezidentu situacija keisis“, – sakė verslininkas.

„Tarkime, kad ir partijų atžvilgiu, dabartinė nueinanti prezidentė parodė partijų blogąsias ydas, kalbėdama apie tai, kad partijose yra ir įvairių korupcijų atvejų, tos bylos... Bet kitos sistemos mes demokratijoje neturime. (...) Klausimas yra ne kovoti prieš ją, bet keisti ją ir ugdyti ją. (...) Kritikuoti ne tiek sudėtinga, kiek sudėtinga pasiūlyti sprendimus ir dirbti, kad tie sprendimai būtų įgyvendinti“, – kalbėjo R. Dargis.

Buvęs vieno didžiausių Lietuvoje bankų SEB prezidento patarėjas ekonomistas G. Nausėda laimėjo prezidento rinkimus, nurungęs buvusią finansų ministrę, Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Save išsikėlęs kandidatas surinko 65,86 proc. balsų, rodo negalutiniai rezultatai. Už I. Šimonytę balsavo 32,86 proc. rinkėjų.

Naujasis prezidentas pradės eiti pareigas po inauguracijos liepos 12-ąją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)