„Norėtųsi sumažinti visuomenės „įelektrinimą“, ypač kaimynų atžvilgiu (...). Tikslas – sumažinti tam tikrą baimės sindromą. Mes dabar esame savotiškuose priešakiniuose apkasuose ir sakome viską, ką galvojame“, – BNS pirmadienį sakė D. Arlauskas.

„Ginant verslo interesus norėtųsi ir su latviais, estais, lenkais, čekais, Višegrado šalimis glaudesnio bendradarbiavimo ir savo pozicijos formavimo. Naujas prezidentas skelbė, kad bandys sutaikyti partijas, tai aš manau, kad ir su kaimynais reikia ieškoti daugiau kontaktų (...). Norėtume, kad naujasis prezidentas labiau tenkintų mūsų interesus“, – teigė jis.

D. Arlauskas pripažino, kad prezidentas vidaus politikoje turi pakankamai nedideles galias, tačiau teigė, jog jis gali turėti didelį moralinį poveikį šalies politikoje.

„Žmogus, kuris turi visuomenės palaikymą, jis turi ir didesnę galimybę kalbėti visuomenės atžvilgiu ir skleisti žinią ar Seimui, ar Vyriausybei (...). Moralinis, politinis poveikis gali būti labai stiprus, bet tam reikia turėti mandatą, kurį gavo išrinktasis prezidentas, ir turėti nuomonę“, – teigė Darbdavių konfederacijos vadovas.

Pasak D. Arlausko, G. Nausėda šiuo metu yra tinkamas prezidentas, galintis nuraminti konfliktuojančias šalis tiek vietos, tiek užsienio politikos arenoje.

„Aš manau, mums šitam laikotarpiui reikia ne kiek labai stipraus, bet žmogaus, kuris sako – susėskim, apsiraminkim, nuimkim „gazą“ ir eikim toliau. Visoj Europoje ateina per daug agresyvių politikų – purvus drabstančių, kurie nori kumščiais pamojuoti. Lietuva gali iš tikrųjų pasitraukti nuo to naratyvo, kad visi kaimynai aplink blogi, o mes geriausi, teisingiausi“, – sakė D. Arlauskas.

„Reikia, kad šita institucija (prezidentūra – BNS) kviestų verslą, ir ne tik verslą ir neįgaliuosius, ir švietimo, ir kitus darbuotojus, ir ieškoti to balanso, nes šito trūko“, – teigė jis.

Buvęs vieno didžiausių Lietuvoje bankų SEB prezidento patarėjas ekonomistas G. Nausėda sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, nurungęs buvusią finansų ministrę, Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Save išsikėlęs kandidatas surinko 65,86 proc. balsų, rodo negalutiniai rezultatai. Už I. Šimonytę balsavo 32,86 proc. rinkėjų.

Naujasis prezidentas pradės eiti pareigas po inauguracijos liepos 12-ąją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)