Jų teigimu, šis rodiklis apskaičiuotas atsižvelgus į Kinijai ir Honkongui tenkančią „Apple“ pardavimų pasaulio rinkoje dalį, taip pat į išlaidų rinkodarai sumažėjimo poveikį.

Scenarijus, pagal kurį „Apple“ bus uždrausta Kinijoje gaminti savo produktus ir pirkti jų dalis, nebuvo svarstytas.

Šių finansinių metų antrąjį ketvirtį (sausio–kovo mėnesiais) „Apple“ pelnas akcijai sudarė 2,46 JAV dolerio. Praėjusiais finansiniais metais šis rodiklis padidėjo nuo 9,21 JAV dolerio metais anksčiau iki 11,91 JAV dolerio.

Pardavimų duomenų atskirose šalyse „Apple“ neatskleidžia, tačiau tyrimų bendrovės „Gartner“ vertinimai rodo, jog nuo 2019 metų pradžios bendrovė į Kiniją, Honkongą ir Taivaną pristatė 39 mln. išmaniųjų telefonų. Iš jų, 83 proc. teko žemyninei Kinijos daliai, 13 proc. – Honkongui, o mažiau nei 5 proc. – Taivanui.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) praėjusią savaitę paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį ir liepė įtraukti į „juodąjį“ sąrašą bendroves, kurios, kaip manoma, „kelia nepriimtiną riziką Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui“.

Netrukus po to JAV prekybos departamentas uždraudė JAV bendrovėms parduoti ar perduoti JAV technologijas Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinei „Huawei“. Tiesa, vėliau departamentas įvedė laikinąsias licencijas ir patikslino, jog draudimo įsigaliojimas atidedamas 90 dienų, kad būtų išvengta „didžiulių sutrikimų“.