„Šiuo metu diskutuojama apie šiuolaikines tendencijas pasaulio ekonomikoje, prekyboje, ypatingas dėmesys skiriamas informacinei transformacijai, standartams, elgesio normoms, blokų grandinei. EBPO pirma organizacija, kuri parengė dokumentą dirbtinio intelekto klausimais", – „Žinių radijo“ laidai „Pozicija" sakė L. Linkevičius.

Pasak ministro, šiuolaikinės technologijos kelia nemažai saugumo rūpesčių, vieni jų – netikrų naujienų kūrimas.

„Panaudodamos tas naujausias technologijas, kai kurios šalys siekia mus diskredituoti. Skelbiamos ne tik naujienos, dezinformacija. Turime patirtį, kaip nevyriausybinės platformos, pavyzdžiui, demaskuok.lt (...), steigiamos tam, kad būtų demaskuotos tokios naujienos. Jeigu kalbame apie skaitmeninių technologijų plėtrą, kartu turime kalbėti ir apie kibernetinį saugumą, kaip užkardyti nusikaltimus, kurių pasekmės gali būti gana skaudžios. Smagu tai, kad galime ne tik dalyvauti tose diskusijose, bet ir plėtoti savo patirtį", – laidoje sakė L. Linkevičius.

EBPO - tai 36 valstybes vienijanti tarptautinė organizacija, įkurta 1961 metais JAV ir Kanadai prisijungus prie Europos ekonominio bendradarbiavimo organizacijos, vienijusios Europos šalis bendram tikslui - atstatyti po II pasaulinio karo sugriautą ekonomiką.
Organizacijos centrinė būstinė įsikūrusi Paryžiuje. Lietuva EBPO nare tapo 2018-ųjų liepos 5 dieną.

Organizacija siūlo savo nariams ir šalims partnerėms paramą, pagrįstą organizacijos vertybėmis, diegiant gerąsias pasaulines praktikas bei standartus makroekonomikos, aplinkosaugos, švietimo, mokslo, technologijų, inovacijų srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)