„Lewben Holdings“ taps kontroliuojančiu tikruoju komanditinės ūkinės bendrijos „Lewben Partners“ nariu. „Lewben Partners“ valdys turto valdymo įmonę „Lewben“, įmones Kipre bei Nyderlanduose, apskaitos ir buhalterinių paslaugų bendrovę „Nordgain“ bei konsultacijų įmonę „Strategy Labs“, teigiama bendrovės pranešime.

Pirmaisiais „Lewben Partners“ partneriais (komanditoriais) taps „Nordgain“ direktorė Agnė Jasinskaitė ir „Lewben“ teisės bei mokesčių paslaugų direktorius Gediminas Laucius.

„Šiuo žingsniu siekiame labai aiškaus tikslo – užbaigti kurti skaidrią, partnerystės modeliu pagrįstą ir Lietuvoje registruotą struktūrą. Procesas nebuvo paprastas, turint galvoje faktą, kad nuo pat savo įsikūrimo „Lewben“ plėtros vektorius buvo nukreiptas į užsienio rinkas. Prireikė laiko, kol supratome, kad profesionalių paslaugų paklausa Baltijos šalyse gali užtikrinti plėtrą ir užgrūdinti komandą didesniems iššūkiams“, – sakė „Lewben Holdings“ vadovas V. Kavaliauskas.

Pernai pavasarį „Lewben Group“ nusprendė atsisakyti plėtros Azijoje, o vasarą buvo nuspręsta nebeplėtoti patikos (fiduciarinių) paslaugų ir koncentruotis į verslo plėtrą Europoje.

„Lewben“ taip pat pirmą kartą paskelbė konsoliduotas grupės pajamas – 2018 metais jos siekė 6 mln. eurų.

V. Kavaliausko sutuoktinės Ritos Kavaliauskienės kontroliuojama investicijų bendrovė „Lewben Investment Management“, planavusi su biurų kompleksu „Verslo trikampis“ susijusį sandorį, 2017-ųjų rugsėjį jam negavo leidimo, nes sandorį vertinusi Vyriausybės komisija nusprendė, kad įmonė neatitinka nacionalinio saugumo kriterijų. Įmonė komisijos sprendimą ginčijo teismuose, tačiau jie bendrovės skundą atmetė.

Šiemet balandį V. Kavaliauskas įsteigė bendrovę „Žaliosios energijos investicijos“, kuri planuoja investuoti į žaliosios energetikos projektus. Anot V. Kavaliausko, jis yra vienintelis šios įmonės akcininkas, todėl ji nėra sietina su „Lewben Group“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją