„Atsižvelgėme į tai, kad JAV atidėjo sprendimo dėl muitų automobiliams priėmimą 180-iai dienų, – pareiškė už prekybą atsakinga Europos Komisijos narė Cecilia Malmstrom. – ES yra pasirengusi derėtis dėl riboto prekybos susitarimo, įskaitant derybas dėl automobilių“.

Kitame įraše socialiniame tinkle „Twitter“ C. Malmstrom parašė ketinanti aptarti šį klausimą su ES prekybos ministrais kitą savaitę, prieš susitikdama su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu gegužės 27 dieną.

Praėjusį mėnesį ES šalys uždegė žalią šviesą Briuseliui pradėti derybas su Vašingtonu „tik dėl muitų pramoninėms prekėms panaikinimo“ bei transatlantinės įtampos mažinimo.

Derybos dėl automobilių nebuvo įvardytos dėl grėsmės, kad JAV gali įvesti muitus automobilių importui.

Visgi D. Trumpas kiek anksčiau šį penktadienį paskelbė tik po šešių mėnesių apsispręsiantis dėl muitų automobiliams, įskaitant importuojamus iš ES.

D. Trumpo administracijos parengtoje ataskaitoje yra pateikta išvada, kad mažėjanti amerikietiškų automobilių rinkos dalis kelia grėsmę šalies tyrimams, plėtrai ir gamybai – „kurie yra labai svarbūs nacionaliniam saugumui“.

Savo įrašė tviteryje C. Malmstrom parašė: „Kategoriškai atmetame prielaidą, kad mūsų automobilių eksportas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.“