Šią informaciją BNS patvirtino „Revolut“ atstovė Antonia Green (Antonija Gryn).

Reaguodama į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovo Antonio Mikulskio pasisakymą, kad banko veikla Lietuvoje esą gali sukelti problemų, ji tikino, jog bendrovė toliau ieško būtų, kaip dar labiau sustiprinti savo saugumo sistemas.

„Revolut“ veikia griežtai reguliuojamose rinkose visame pasaulyje ir toliau ieško būtų, kaip sustiprinti mūsų ir taip tvirtas saugumo sistemas bei procesus. Mes toliau esame įsipareigoję pradėti savo operacijas Lietuvoje“, – sakė A. Green.

A. Mikulskis šią savaitę Seime sakė, jog „Revolut“ banko veikla Lietuvoje būtų problematika, nes neaišku, kiek jis turėtų klientų nerezidentų.

FNTT Pinigų plovimo prevencijos valdybos viršininkas Vilius Pečkaitis mano, jog yra didelės rizikos, kad į Lietuvos finansų sistemą per Didžiąją Britaniją, kur vairuotojo pažymėjimą galima gauti labai lengvai, gali patekti asmenys iš regionų, kur veikia teroristinės organizacijos.

Lietuvos banko atstovai yra sakę, kad kad licencija „Revolut“ buvo išduota įvertinus ne tik finansines rizikas, bet ir iššūkius nacionaliniam saugumui, politines ir geopolitines rizikas.

Seimui įpareigojus Vyriausybinę strateginių įmonių sandorius tikrinančią komisiją dar kartą patikrinti „Revolut“ patikimumą, tyrimas turėjo būti pradėtas ketvirtadienį. Pasak Vyriausybės vicekanclerio Almino Mačiulio, tikėtina, jis užtruks apie mėnesį.

„Revolut“ neturi ko slėpti ir mes visada į savo licenciją ir santykius su Liet

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)