Brent“ rūšies ateities sandorių naftos kaina 2.24 val. Lietuvos laiku sudarė 72,82 JAV dolerio už barelį ir ūgtelėjo 20 centų, arba 0,3 proc., nuo ankstesnės sesijos. Ketvirtadienio prekybą ji užbaigė 1,2 proc. augimu, kai buvo pasiektos 73,36 JAV dolerio už barelį aukštumos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) ateities sandorių naftos kaina siekė 63,18 JAV dolerio už barelį ir nuo ankstesnės sesijos pakilo 31 centu, arba 0,5 proc. Ankstesnę sesiją ji baigė 1,4 proc. padidėjimu.

Ketvirtadienį su Iranu susijęs judėjimas prisiėmė atsakomybę už dronų atakas prieš Saudo Arabijos naftos sektorių. Jos buvo įvykdytos šią savaitę.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas savo pagrindiniams patarėjams pareiškė, kad jis nenori įtraukti JAV į karą su Iranu. Apie tai ketvirtadienį pranešė šalies pareigūnai.

Rinka taip pat laukia Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) ir kitų gamintojų sprendimo, ar tęsti pasiūlos apkarpymus, kurie šiemet jau padidino naftos kainas daugiau negu 30 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)