„Įmonės klientų skaičius žemyninėje Europoje ir Didžiojoje Britanijoje nuolat auga. Kaip ir bet kuris kitas tarptautinis finansinių paslaugų teikėjas, vis daugiau dėmesio ir laiko skiriame pasiruošimui pradėti veiklą naujose rinkose. Mes visuomet buvome atviri apie savo planus visame pasaulyje turėti kelias bankines licencijas, kurios leistų esamiems ir būsimiems klientams siūlyti bankines paslaugas visame pasaulyje“, – lrt.lt komentavo I. E. Kazakevičiūtė.

Tačiau DELFI I. E. Kazakevičiūtė atsiuntė papildytą citatą, kurioje priduriama, kad „Kiekvienoje jurdisdikcijoje, norint pradėti veiklą, galioja vis skirtingi reguliaciniai reikalavimai, kuriuos turime išpildyti. Artimiausiuose planuose pagal prioritetus - startas tokiose šalyse, kaip Australija, JAV, Singapūras ir Japonija, o Rusijoje jokios paraiškos dėl bankinės licencijos pateikę nesame ir artimiausiu metu neplanuojame“, – rašoma „Revolut“ atsakyme.

Anksčiau įmonės vadovas Nikolajus Storonskis yra teigęs, kad plėtra Rusijoje nėra įmonės prioritetas bei „patrauklausia rinka“.

DELFI primena, kad šią savaitė Lietuvos Vyriausybės komisija pradėjo jau trečią „Revolut“ patikrinimą ar įmonė atitinka nacionalinio saugumo interesus. Pakartotinio patikrinimo pareikalavo Lietuvos Seimas.

„Tėvo („Revolut“ vadovo. - ELTA) pareigos gana įtakingos, ryšiai su kitais žmonėmis yra ilgamečiai. Žinome, kokią tiesioginę įtaką, geopolitinę taip pat, gali turėti Kremlius šitai organizacijai. Per tuos ryšius galima veikti „Revolut“, kai jis taps dideliu, galbūt europiniu banku. Tada „Revolut“ gali tapti pažeidžiamas ir padaryti neigiamą įtaką visai finansų sistemai ne tik Lietuvoje, bet ir ES. „Revolut“ veikime aš įžiūriu visus galimos krizės židinio požymius. Kai jis užaugs didelis, gali sukelti sisteminę riziką finansų sistemai“, - gegužės 7 d. posėdyje kalbėjo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

Pasak jo, licencijos išdavimo metu „Revolut“ neturėjo beveik jokios valdymo sistemos, kuri užtikrintų įmonės veiklą.

„Licencijos išdavimo metu Lietuvoje „Revolut“ neturėjo praktiškai jokios valdymo sistemos, jokių kompetentingų pareigūnų, kurie galėjo užtikrinti įmonės veiksnumą. (...) Reikalavimai, kad licencijos išdavimo metu jau būtų tam tikri minimalūs standartai, įgyvendinti“, - sakė S. Jakeliūnas.

„Revolut“ šiuos kaltinimus neigia, Vyriausybės komisija ir Lietuvos bankas įmonę jau buvo tikrinę du kartus.

„Revolut“ specializuotu banku Lietuvoje tapo 2018 m. gruodį. Tai suteikė galimybę įmonei teikti paslaugas visoje euro zonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)