„Pastebime, kad 2019-uosius sukčiai pradėjo intensyviai – fiksuojame išaugusį įvairių sukčiavimo atvejų skaičių. Pastarasis sukčiavimo būdas yra išskirtinis tuo, kad pasinaudodami žinomo žmogaus vardu sukčiai bando sukurti patikimumo įspūdį. Visgi žinomo žmogaus vardu pasakojama neįtikėtinos sėkmės istorija turėtų sukelti įtarimų, priversti pagalvoti, ar tikrai šis žmogus dalytųsi tokiais patarimais“, – sako „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Savo ruožtu laidų vedėjas A. Tapinas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė jau trečią įrašą, kuriame praneša, kad dėl tokių sukčiavimo veiksmų pasinaudojant jo vardu jis jau kreipėsi į policiją bei Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą.

Žinomas žurnalistas praneša gavęs atsakymą, kad dėl klastojamo turinio naudojantis jo vardu bus kreiptasi į užsienio partnerius, nes atakos yra vykdomos iš užsienio.

Prisidengdami Tapino pavarde sukčiai nusitaikė į gyventojų santaupas
„Aš neprekiauju kriptovaliutomis, televizijoje nepasakoju, kaip greitai praturtėjau ir negąsdinu didžiųjų bankų. Tai yra sukčiai – nusikaltėliai, kurie nori išvilioti iš jūsų pinigus. Tai, ką jūs matote naujienų portaluose, „Youtube“ ar „Facebook“ yra nusikalstama veikla, apie ją reikėtų pranešti. Nežinau, kaip galima tuo patikėti, bet labai prašau, dabar jau turbūt labai labai prašau – įjunkit smegenis ir netikėkit“, – sako A. Tapinas.

Supratusius, kad užkibo ant sukčių jauko, gyventojus „Swedbank“ saugumo ekspertai ragina nedelsiant kreiptis į banko darbuotojus, kurie patars, kokių veiksmų reikėtų imtis. Apie sukčiavimo atvejus taip pat svarbu pranešti policijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)