Prieš susitikdamas su premjere Theresa May, J. Stoltenbergas patikino, kad ryšio tinklų saugumas Šiaurės Atlanto aljansui yra itin svarbus.

„Huawei“ ir 5G tinklas yra itin svarbūs. Žinoma, NATO rūpi tai, kad sprendimai būtų priimami turint omenyje tinklų saugumą“, - Londono verslo konferencijoje sakė J. Stoltenbergas.

Pasak jo, klausimų dėl 5G ryšio saugumo išvengti neįmanoma, o Aljansas turi užsitikrinti, kad valstybių narių ryšių infrastruktūra yra saugi.

„Neįmanoma išvengti šių klausimų. Turime užtikrinti, kad mūsų tinklai yra saugūs“, - tikino NATO vadovas.

„Huawei“ klausimas suskaldė britų Vyriausybę, kuri pasidalijo į dvi stovyklas - tų, kurie Kiniją mato kaip esminę Jungtinės Karalystės prekybos partnerę po „Brexit“, ir tų, kurie, kaip ir Vašingtonas, Kinijoje įžvelgia grėsmę.

Anksčiau gegužę Th. May atstatydino gynybos ministrą Gaviną Williamsoną - vieną iš didžiausių Kinijos kritikų Vyriausybėje - dėl jo neva nutekintos informacijos, kad Th. May ministrų kabinetas leis „Huawei“ diegti 5G ryšį šalyje.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)