Pasak G. Landsbergio, valdančiųjų rezoliucija dėl nepasitikėjimo V. Vasiliausku yra vis dar politizuota, nepaisant pasibaigusių rinkimų.

„Prezidento rinkimai baigėsi, aš manau, kad ponas Stasys Jakeliūnas turėtų padėti ir rinkiminius instrumentus atgal į stalčių“, - žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Antradienį opozicija taip pat teikia rezoliuciją - tik dėl V. Vasiliausko palaikymo. Pasak konservatoriaus, taip norima pareikšti pasitikėjimą juo.

„Opozicija pasitiki p. Vasiliausku, nes nemato priežasčių jį patraukti. Noriu priminti, kad nei Seimas, nei Vyriausybė neturi galimybės patraukti Lietuvos banko vadovo. Tai yra ypatingai apsaugota nepriklausoma institucija Lietuvoje ir jos vadovas - taip pat“, - sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, Lietuvoje galėtų susiklostyti panaši situacija, kaip ir Latvijoje, kada po Seimo sprendimo banko vadovas buvo patrauktas, tačiau, įsikišus Europos centriniam bankui, - vėl grąžintas.

„Priežasčių patraukti tikrai yra dar mažiau negu Latvijoje“, - teigė konservatorius.

ELTA primena, kad ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pareiškė, kad nepasitiki Lietuvos banko vadovu Vitu Vasiliausku.

„Nepasitikiu todėl, kad pritariu tiems argumentams, kurie buvo išsakyti Stasio Jakeliūno. Nežinau, ar dalyvausiu balsavime, jeigu bus galimybė - tai taip“, - antradienį sakė premjeras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)