Didžiausios „valstiečių“ frakcijos iniciatyva rezoliucijos projektą parengęs ir Seimui ją pristatysiąs Biudžeto ir finansų komiteto vadovas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas pasiūlė išbraukti iš posėdžio darbotvarkės opozicijos siūlymą išreikšti pasitikėjimą V. Vasiliausku.

Už tai balsavo 51, prieš – 38, o 11 parlamentarų susilaikė.

Be to, Seimas nepritarė socialdemokrato Juozo Oleko pasiūlymui nesvarstyti ir valdančiųjų rezoliucijos: už balsavo 50, prieš – 40, o 14 parlamentarų susilaikė.

Anksčiau Seimas atmetė opozicijos lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen bei Biudžeto ir finansų komiteto nario Mykolo Majausko siūlymą iš posėdžio darbotvarkės abi rezoliucijas išbraukti, bet Seimas tam nepritarė: už balsavo 45, prieš – 36, o 15 parlamentarų susilaikė.

V. Čmilytė-Nielsen siūlė „nebekelti aistrų ir paskelbti lygiąsias“.

„Rinkimai baigėsi“, – pridūrė M. Majauskas.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas paaiškino, kad bet kokios rezoliucijos yra niekinės.

Rezoliuciją dėl nepasitikėjimo V. Vasiliausku remia valdantiesiems priklausantys socialdarbiečiai bei juos remiantys „tvarkiečiai“ ir Mišrios Seimo narių grupės atstovai – iš viso 44 parlamentarai.

Joje, be kita ko, kreipiamasi į LB vadovą, siūlant pačiam atsistatydinti, nes esą jis pažemino Seimo reputaciją bei diskreditavo centrinį banką. To nepadarius, prezidentė Dalia Grybauskaitė raginama pradėti V. Vasiliausko atleidimo procedūrą.

Opozicija V. Vasiliausko puolimą praėjusią savaitę vadino rinkimų kovos elementu ir interesų konfliktu.

V. Vasiliauskas LB vadovauja nuo 2011 metų balandžio. Dabar eina antra jo kadencija.

LB valdybos pirmininką Seimas penkeriems metams skiria prezidento teikimu. Šalies vadovas gali teikti Seimui pareikšti nepasitikėjimą juo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)