Po šio Pekino žingsnio paskelbtas įspėjimas dėl tolesnių veiksmų. Tai įvyko po to, kai Vašingtonas daugiau negu padvigubino tarifus 200 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos prekėms, o Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad jie gali būti pakelti dar daugiau negu 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms.

Tokia aklavietė sukėlė šoką prekyboje akcijomis, nes prekeiviai vos mažiau negu prieš savaitę buvo tikri, jog abi pusės yra arti susitarimo.

Didžiąją šių metų dalį akcijų vertė pasaulio rinkose kilo dėl su minėtu susitarimu susijusio optimizmo.

Rytinėje prekyboje Honkongo akcijų indeksas krito. Šanchajaus indeksas prarado 1,7 proc. savo vertės. Šanchajaus akcijų indeksas smuko 0,2 proc. Tokijo indeksas sumenko 0,7 proc.

Sidnėjaus ir Singapūro akcijų indeksai sumažėjo daugiau negu 1 proc. Manilos ir Džakartos akcijų indeksai čiuožė žemyn po 1,6 proc.

Taipėjaus ir Velingtono indeksai taip pat smuktelėjo, o Seulo akcijų indeksas šiek tiek padidėjo.

Ankstesnė diena „Nasdaq“ indeksui Volstrite buvo prasčiausia 2019 metais, o „Dow“ akcijų indeksas prekybą baigė didžiausiu sumažėjimu per daugiau negu tris mėnesius.

Po pranešimo apie didesnius tarifus vyresnysis OANDA rinkos analitikas Jeffrey Halley įspėjo, kad situacija gali pablogėti.

Vis dėlto, nors baiminamasi dėl prekybos karo išsiplėtojimo, kuris nusmukdytų pasaulio ekonomiką, abi pusės teigė, kad derybos tęsis, nepaisant to, kad kito etapo data dar nenustatyta.

D. Trumpas pareiškė manantis, kad derybos su Kinija bus „labai sėkmingos“, ir jis ketinantis susitikti su šios šalies prezidentu Xi Jinpingu kitą mėnesį vyksiančiame G20 viršūnių susitikime.

Naftos kainos padidėjo po pirmadienio nuosmukio, kai nerimas dėl prekybos karo įtakos paklausai atsvėrė geopolitinę įtampą Artimuosiuose Rytuose, krizę Venesueloje ir „sabotažo atakas“ Saudo Arabijoje.