Valdantieji Seimui siūlo jam pareikšti nepasitikėjimą, o opozicija atvirkščiai – išreikšti pasitikėjimą ir ragina V. Vasiliauską tęsti darbus.

Didžiausios „valstiečių“ frakcijos iniciatyva rezoliucijos projektą parengęs ir Seimui ją pristatysiąs Biudžeto ir finansų komiteto vadovas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas BNS sakė, kad rinkimų, kuriuose „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis patyrė fiasko, rezultatai „pradėtiems darbams“ įtakos neturės.

„Tikiuosi, pateikimas įvyks ir jam bus pritarta“, – BNS teigė komiteto vadovas.

Rezoliuciją dėl nepasitikėjimo V. Vasiliausku remia valdantiesiems priklausantys socialdarbiečiai bei juos remiantys „tvarkiečiai“ ir Mišrios Seimo narių grupės atstovai – iš viso 44 parlamentarai.

Joje, be kita ko, kreipiamasi į LB vadovą, siūlant pačiam atsistatydinti, nes esą jis pažemino Seimo reputaciją bei diskreditavo centrinį banką. To nepadarius, prezidentė Dalia Grybauskaitė raginama pradėti V. Vasiliausko atleidimo procedūrą.

Opozicija V. Vasiliausko puolimą praėjusią savaitę vadino rinkimų kovos elementu ir interesų konfliktu.

Biudžeto ir finansų komiteto nario konservatoriaus Mykolo Majausko teigimu, dėl nepagrįstų kaltinimų bei politikų kišimosi į nepriklausomos institucijos veiklą, visuomenės pasitikėjimas centriniu banku per kelis mėnesius nukrito ir yra žemiausias nuo 2014 metų.

„Mūsų pareiga apsaugoti nepriklausomas valstybines institucijas nuo valdančiųjų bandymų paversti jas kišeninėmis organizacijomis“, – BNS teigė M. Majauskas.

Opozicijos inicijuotą rezoliuciją dėl pasitikėjimo V. Vasiliausku pasirašė beveik 15 parlamentarų iš liberalų, konservatorių ir socialdemokratų frakcijų.

Šia rezoliucija Seimo vadovybė ir Vyriausybė raginamos užtikrinti, kad būtų užkirstas kelias nepagrįstiems, politiniams, neteisėtiems išpuoliams prieš LB vadovybę ir visas institucijos nepriklausomumą.

V. Vasiliauskas LB vadovauja nuo 2011 metų balandžio. Dabar eina antra jo kadencija.

LB valdybos pirmininką Seimas penkeriems metams skiria prezidento teikimu. Šalies vadovas gali teikti Seimui pareikšti nepasitikėjimą juo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)