KNAB anksčiau buvo pradėjęs Rygos turizmo plėtros biuro vadovybės ikiteisminį tyrimą dėl biudžeto lėšų iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Kaip skelbia lsm.lv, baudžiamasis procesas buvo pradėtas jau balandžio 5 d., o procesiniai veiksmai dėl galimo lėšų iššvaistymo yra atliekami ne tik Rygoje, bet ir Vokietijoje, Švedijoje ir Ispanijoje.

Pasak Latvijos žiniasklaidos, valstybės kontrolieriai didžiausią dėmesį skyrė dviem organizacijoms - Rygos turizmo plėtros biurui ir portalui Riga.lv. Teigiama, kad šios bendrovės be pagristų priežasčių sulaukdavo dosnių dotacijų iš Rygos savivaldybės biudžeto. Žiniasklaidos duomenimis, gautos lėšos buvo naudojamos neaiškioms mecenavimo schemoms ir galimai fiktyviai įdarbintų asmenų atlyginimams.

Iš 26,5 mln. eurų, Rygos savivaldybės biudžete numatytų bendrovių ir fondų paramai, 20,9 mln. eurų nutekėjo būtent RTAB ir Riga.lv. Turizmo plėtros biuras didžiąją dalį gautų lėšų, bent jau oficialiais duomenimis, skyrė prekės ženklų „Live Riga“ ir „Meet Riga“ populiarinimui, taip pat didžiausiai Latvijos oro linijų bendrovei „Air Baltic Corporation“.

Iš beveik 21 mln. eurų portalas Riga.lv gavo apie 4 mln. eurų paramos. Kaip nustatė Valstybės kontrolė, įmonės biudžetas pastaruosius trejus metus nebuvo tvirtinamas, o ataskaitose pateikiami nepatikimi finansiniai duomenys.

Pats RTAB tikina, kad Valstybės kontrolė esą nesupranta, kaip veikia šiuolaikinė turizmo rinkodara, todėl kontrolieriai neva abejojo, ar toks biuras iš viso reikalingas.

„Turime teisę laukti profesionalaus tyrimą atlikusių kontrolierių supratimo tos srities, kurią jie tiria“, - sakoma Rygos turizmo plėtros biuro pranešime.

Latvijos žiniasklaidoje taip pat pasirodė pranešimai, kad KNAB pareigūnai apsilankė ir pačioje Rygos savivaldybėje, kur apklausė du miesto mero Nilo Ušakovo patarėjus. Naujienų agentūros LETA duomenimis, kratos buvo atliktos taip pat kelių Rygos miesto tarybos narių kabinetuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)