Kaip pranešė bendrovė, 44 „Siemens“ lokomotyvų kapitalinio remonto programai šią savaitę pritarė „Lietuvos geležinkelių“ valdyba. „Siemens“ lokomotyvai buvo įsigyti prie dešimtmetį, o jų techninė priežiūra ir reikalingi smulkūs remonto darbai buvo atliekami nuolat.

„Siemens“ lokomotyvai perveža daugiau kaip pusę visų krovinių. Patikėdami kapitalinio remonto darbus inžinerinių kompetencijų partneriui Vilniaus lokomotyvų remonto depui (VLRD) mes sutaupysime apie 11 mln. eurų, palyginti su alternatyvomis rinkoje. Programa bus įgyvendinta etapais, tad klientams ir partneriams toliau užtikrinsime patikimą ir greitą krovinių pervežimą“, - pranešime teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Planuojama, kad VLRD šiemet rugsėjį pradės kapitalinio remonto programą, kuri bus atliekama etapais. Įgyvendindamas programą VLRD bendradarbiaus ir su lokomotyvų gamintoju - „Siemens“ kompanija. Numatoma, kad programa bus baigta 2021 metais.

Šiuo metu bendras „Lietuvos geležinkelių“ turimų lokomotyvų skaičius siekia 199, iš jų 84 - magistraliniai. Turimas lokomotyvų parkas bei jo būklė leidžia visiškai patenkinti krovinių gabenimo poreikį, kuris yra didžiausias per pastaruosius 10 metų.

„Lietuvos geležinkeliai“ per dvejus metus krovinių kiekį padidino 19 proc. - nuo 47,7 mln. tonų iki 56,8 mln. tonų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)