Kaip skelbia Energetikos ministerija, iš viso iki 2022 m. bus paskirstyta 14 mln. eurų ES fondų lėšų.

„Pasikeitę senus šilumos gamybos įrenginius į naujus, gyventojai galės efektyviau savo namuose gaminti šilumos energiją, mažinti išlaidas kurui, o aplinka bus teršiama mažiau. Tai yra vienas iš kertinių mūsų energetikos tikslų“, - ministerijos pranešime cituojamas energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pasinaudoti parama galės visi individualių vieno ar dviejų butų gyvenamųjų arba sodo namų savininkai. Pastatai turės būti užbaigti ir įregistruoti Registrų centro Nekilnojamojo turto registre prieš penkerius arba daugiau metų nuo kvietimo teikti registracijos formas dienos.

Ministerijos teigimu, parama bus skiriama gyventojams, senuosius katilus keičiantiems į efektyvesnius, atsinaujinančius išteklius šilumai gaminti naudojančius įrenginius - 5 klasės biokuro katilus arba šilumos siurblius.

Fiziniam asmeniui bus kompensuojama 50 proc. sumos, kuri yra paskaičiuojama padauginus įsigyto įrenginio galingumą kilovatais (kW) iš fiksuotų vieno kilovato galios įkainių. Pavyzdžiui, įsirengus 20 kW granulinį 5 klasės biokuro katilą, galima gauti apie 1500 eurų, o 10 kW galios oras-vanduo šilumos siurblį (be integruoto boilerio) - apie 2668 eurų kompensaciją.

Gyventojai, norintys gauti paramą, turės užpildyti paprastą registracijos formą, kurią bus galima rasti Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) svetainėje, ir kvietime nurodytu būdu pateikti APVA.

Registracijos formas bus galima teikti iki birželio 10 d. Visos registracijos formos, kurias gyventojai pateiks per šį laikotarpį, bus vertinamos tik pagal patvirtintus projektų atrankos kriterijus ir jų pateikimo laikas vertinimui įtakos neturės.

Ar gavo finansavimą seno katilo keitimui, gyventojai sužinos liepos viduryje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)