„Lietuvoje darome tai, ką rinka leidžia mums daryti. Pradžioje planavome iki 50 parduotuvių iš viso. Dabar, vos po 3 metų, tuoj pasieksime šią ribą. Tai reiškia, kad galimybės augti Lietuvoje yra kur kas didesnės“, – ketvirtadienį Vilniuje surengtame Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų renginyje pasakojo jis.

Prekybos tinklo internetinėje svetainėje nurodoma, kad šiuo metu „Lidl“ Lietuvoje turi 43 parduotuves.

„Lidl Lietuva“ vadovas pasakojo, kad motininė bendrovė turi planų ir Latvijoje bei Estijoje. „Tačiau kol kas konkrečių datų atskleisti negaliu, nes visada gali kilti nesklandumų, vėluoti“, – susirinkusiesiems komentavo jis.

Ne viskas piniguose

R. D. Roussevas-Peine`as teigė, kad „Lidl“ šiuo metu yra atsiriekusi maždaug 8 proc. prekybos rinkos.

„Tai labai geras pavyzdys, kaip įmanoma naujam žaidėjui (niekas nesitikėjo, kad būsime tokie sėkmingi) pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Tik taip galima auginti savo rinkos dalį.

Visą laiką stebime savo konkurencingumą – bet žiūrime tik į tai, ką turime padaryti patys, nesekame, kuo užsiima vyriausybė. Vienas dalykų, kurį darome, tai – konkurencingi (didžiausi) atlyginimai prekybos sektoriuje. Mokame maždaug 15 proc. daugiau“, – pasakojo jis.

„Sodros“ duomenimis, gegužės 7 dieną „Lidl Lietuva“ turėjo 1 852 darbuotojus. Kovą jiems mokamų atlyginimų vidurkis sudarė 1 422,72 euro iki mokesčių, t.y. maždaug 895 eurus į rankas.

„Tačiau yra ir daugiau priedų darbuotojams, tai – sveikatos draudimas. Turime daugiau nei 1,8 tūkst. darbuotojų ir visi jie apdrausti. Ne tik administracija, kaip galbūt įprasta kitose didelėse įmonėse, bet visi.

Dar yra dovanos darbuotojų vaikams Rugsėjo 1-osios dienos, Kalėdų, Velykų proga. Tai rodo pagarbą jiems“, – kalbėjo jis.

R. D. Roussevo-Peine`o teigimu, tokie dalykai kuria atmosferą, kuri padeda kitoje srityje – klientų aptarnavime.

„Mes siekiame klientus aptarnauti pagarbiai, būti nuoširdūs, sąžiningi, o tam reikia malonios darbo aplinkos. Taigi, ne viskas piniguose, o laimingi darbuotojai yra ir produktyvesni.

Visada sukuriame galimybes darbuotojams kilti karjeros laiptais. Pavyzdžiui, salės darbuotojas ilgainiui gali tapti parduotuvės vadovu“, – sakė „Lidl“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)