Kaip pranešė bendrovė, KN akcijomis darbuotojams išmokama iki 50 proc. skiriamos metinės premijos už pernai metų rezultatus. Šiuo sprendimu įmonė siekia didinti darbuotojų įsitraukimą siekti ilgalaikių organizacijos tikslų ir skatinti atsakomybę už bendrus veiklos rezultatus, taip pat - stiprina savo konkurencingumą darbo rinkoje.

„Ieškodami sprendimų darbuotojų motyvacijai ir įsitraukimui didinti lygiuojamės su lyderiaujančiomis bendrovėmis, stebime tarptautines geriausias praktikas. Priėmę sprendimą skirti akcijų darbuotojams siekiame, kad darbuotojai jaustųsi tikrais įmonės šeimininkais, prisidedančiais prie ilgalaikės organizacijos sėkmės“, - sakė KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

KN akcijų suteikimo taisyklės patvirtintos visuotiniame akcininkų susirinkime, vykusiame pernai metų lapkričio 8 dieną. Ilgametei programai įgyvendinti formuojamas rezervas savoms akcijoms iš nepaskirstytojo pelno, kuris negali viršyti 1,5 proc. nuo bendrovės kapitalizacijos. Rezervo dydis siejamas su vidutiniais ir ilgalaikiais įmonės tikslais bei personalo politika.

Pagal bendrovės atlygio gaires metinės premijos bendrovės darbuotojams yra skiriamos tuomet, kai bendrovė pasiekia išsikeltus verslo tikslus, o premijos dydis skiriamas atsižvelgiant į darbuotojų pasiektus asmeninius veiklos rezultatus ir kaip sekėsi jų siekti vadovaujantis KN vertybėmis.

Šiuo metu KN dirba 384 darbuotojai.

Pažymima, kad KN akcijos įtrauktos į vertybinių popierių biržos „Nasdaq OMX Vilnius“ Baltijos Pagrindinį prekybos sąrašą. Bendrovės akcijų uždarymo kaina gegužės 8 d. buvo 0,433 euro. Pernai gruodžio 31 d. visos akcijos priklausė 2 191 akcininkui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)