Anot VPT, savivaldybė, be konkurso sudariusi vidaus sandorį, pažeidė įstatymą – suteikė išimtines sąlygas bendrovei ir taip apribojo kitų įmonių galimybę varžytis.

Pagal pernai gruodžio 31 dieną pasirašytą sutartį „Palangos komunalinis ūkis“ įsipareigojo prižiūrėti gatvių dangą, želdinius, kapines, visuomeninius tualetus ir atlikti kitas paslaugas.

Anot VPT, vidaus sandoris gali būti sudaromas tik išimtiniu atveju, jei skelbiant konkursą būtų neįmanoma nepertraukiamai ir kokybiškai teikti paslaugos.

Anot Palangos valdžios, skelbiant konkursą, nebūtų galima to užtikrinti, nes didžiausio Lietuvos kurorto specifika yra išskirtinė ir tokių paslaugų poreikiai esą sunkiai prognozuojami. Todėl privati įmonė gali nepajėgti lanksčiai vykdyti įsipareigojimų.

2018 metų kovą savivaldybė skelbė planuojanti skelbti konkursą, tačiau jo taip ir nepaskelbė, motyvuodama tuo, jog įstatymo reguliavimas dėl vidaus sandorio teisėtumo buvo apskųstas Europos Sąjungos Teisingumo Teismui.

VPT nuomone, argumentai yra tik prielaidos, nepagrįstos jokiais objektyviais faktiniais duomenimis, o perkamos paslaugos yra įprastos, kurias gali teikti ir kiti rinkos tiekėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)