„Pratęstą sandorio užbaigimo terminą lėmė platesnis nei planuotas administracinis pasiruošimas, todėl procesas truks ilgiau nei planavome. Esame tikri, kad sandoris bus užbaigtas antroje šių metų pusėje“, – BNS komentavo „Luminor“ banko Lietuvoje komunikacijos vadovė Giedrė Bielskytė.

Viena iš dabartinių „Luminor“ akcininkių Šiaurės šalių finansų grupė „Nordea“ šią savaitę paskelbtoje savo ataskaitoje nurodė, kad „Blackstone“ baigia rengti dokumentus reguliuotojams, tarp jų ir Europos Centriniam Bankui (ECB).

„Blackstone“ šiuo metu baigia rengti dokumentus, todėl transakcijos (įsigijimo sandorio – BNS) užbaigimas, labiausiai tikėtina, įvyks per antrąjį 2019 metų pusmetį“, – rašoma „Nordea“ pirmojo ketvirčio ataskaitoje.

Europos Komisija (EK) sausį leido „Blackstone Group“ įsigyti „Luminor“ banką.

Pernai rugsėjį skelbta, kad „Blackstone Group“ ir jos vadovaujamas konsorciumas už 1 mlrd. eurų perka 60 proc. Estijoje registruoto banko „Luminor“ akcijų paketą ir valdys banką kartu su dabartiniais akcininkais „Nordea Bank“ ir DNB.

Po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaikys atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvaus banko valdyme, suteikdami finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turės savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje. „Blackstone” taip pat pasiekė išankstinį susitarimą įsigyti likusį 20 proc. akcijų paketą iš „Nordea“ per artimiausius keletą metų.

„Luminor“ buvo įkurtas 2017 metais, sujungus „Nordea“ ir DNB bankų veiklą Baltijos šalyse. Estijoje įkurta banko būstinė valdo banko skyrius Lietuvoje ir Latvijoje. Bankas skelbia, kad yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 16 proc. indėlių ir 22 proc. paskolų rinkos dalis.

„Blackstone Group“ yra viena iš didžiausių investicijų bendrovių pasaulyje. Įmonės valdomas turtas siekia 439 mlrd. JAV dolerių (378,9 mlrd. eurų), bendrovė investuoja į privačios nuosavybės, nekilnojamojo turto, viešosios skolos bei turto ir kitus globalius fondus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)