2017 m. birželį įsteigus biurą Lietuvoje planuota, kad bendrovė užims du trečdalius vieno aukšto. Tačiau nuo 2017-ųjų vasaros įmonė išsiplėtė iki dviejų visiškai užimtų biurų pastato aukštų, o šiemet lietuviams buvo patikėta didžioji dalis JAV kompanijos programavimo darbų.

Pasak „Shift4 Payments Lithuania“ vadovo Tado Vizgirdos, bendrovės persivadinimas ir plėtra Lietuvoje yra pavyzdys, ką gali darbuotojai mūsų šalyje.

„Šiandien iš Lietuvos kuriama didžioji dalis JAV kompanijos sprendimų kodo, kuris vėliau naudojamas visame pasaulyje. O tai, kad darbuotojai Lietuvoje per 2 metus prisidėjo beveik prie visų „Shift4“ grupės JAV įmonių techninės pusės vystymo, liudija, kad įmonė Lietuvoje pasirengusi tolesnei plėtrai. Kita vertus, pastebime, kad lietuviai vis dar vertina JAV kapitalo bendroves. Labiausiai tai pasijaučia, kai per pirmus metus nuo darbo pradžios didžioji dalis kolegų išvyksta į JAV kultūriniams mainams“, - pranešime cituojamas T. Vizgirda.

Pasak įmonės Lietuvoje vadovo, šiandien mūsų šalyje dirba beveik 100 bendrovės darbuotojų. Šiais metais numatyta 50 proc. plėtra, lyginant su pernai. Šiuo metu įmonė ieško „Android“ ir „Delphi“ programuotojų, C# kalbos specialistų, duomenų bazių administratorių ir QA specialistų.

„Spartus augimas matomas ne tik Lietuvoje, bet ir JAV - „Harbortouch“ 2017-ųjų pabaigoje įsigijo penkias dideles kompanijas. Tai lėmė, kad JAV bendrovė persivadino, o žinant, kiek sparčiai plečiasi įmonė Lietuvoje, keičiasi ir lietuviškosios įmonės pavadinimas - nuo šiol ji yra žinoma kaip „Shift4 Payments Lithuania“. Atitinkamai, darbuotojai Lietuvoje šiuo metu dirba ne tik su „Harbortouch“, bet ir su kitomis „Shift4“ grupės bendrovėmis - „FuturePOS“, „POSitouch“ ir „Restaurant Manager„“, - sakė T. Vizgirda.

Pažymima, kad „Shift4 Payments“ yra saugių mokėjimo apdorojimo sprendimų lyderė. Pagrindinės kompanijos technologijos padeda didiesiems programinės įrangos teikėjams veikti daugelyje sričių, įskaitant mažmeninę prekybą, F&B, elektroninę prekybą, apgyvendinimą, žaidimus ir kitas. „Shift4“ programinės įrangos prekės ženklų šeima apima „Harbortouch“, „Restaurant Manager“, „POSitouch“ ir „Future POS“ įmones. „Shift4 Payments“ šiuo metu turi 8 biurus JAV ir Europoje bei daugiau nei 8 tūkst. prekybos partnerių. Bendrovė saugiai per metus apdoroja daugiau nei milijardą sandorių beveik 200 tūkst. įmonių, o tai sudaro daugiau nei 100 mlrd. vertės mokėjimus kasmet.

Lietuvoje yra įsikūrę „Shift4“ programinės įrangos kūrimo ir 24/7 klientų aptarnavimo centrai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)