Šešerių metų kadencijai Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja paskirta A. Kuniyoshi yra sukaupusi didelę patirtį Lietuvos ir Europos Sąjungos viešųjų finansų valdymo srityje. Penkerius metus dirbo finansų patarėja Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, devynerius - Finansų ministerijos padaliniuose ES biudžeto skyriaus vedėja, Europos Bendrijų nuosavų išteklių skyriaus vedėja, vyriausiąja specialiste Planavimo ir analizės skyriuje. Karjeros pradžioje septynerius metus dirbo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje Socialinės politikos analizės ir prognozavimo departamente.

Pastaruosius penkerius metus A. Kuniyoshi buvo Valstybės kontrolės Biudžeto politikos stebėsenos departamento direktorė.

A.Kuniyoshi Vilniaus universitete Ekonomikos fakultete yra baigusi Ekonomikos sisteminės analizės specialybės mokslus.

M. Jurgilas paskirtas antrajai šešerių metų Lietuvos banko valdybos nario kadencijai. Šiuo metu jis eina šias pareigas ir yra atsakingas už mokėjimo paslaugas bei jų plėtrą, naujas finansines technologijas, kuruoja bankininkystės, tyrimų ir grynųjų pinigų sritis bei atitinkamas funkcijas vykdančių padalinių veiklą.

Iki paskyrimo į Lietuvos banko valdybą 2013 m. M. Jurgilas dvejus metus dirbo ekonomistu Norvegijos centrinio banko Finansinio stabilumo tyrimų departamente, prieš tai trejus metus - ekonomistu Anglijos centriniame banke. Jis taip pat yra dirbęs Europos centriniame banke, o karjeros pradžioje - keliuose Lietuvos bankuose, dėstė ISM Vadybos ir ekonomikos universitete Vilniuje, Elono universitete Šiaurės Karolinoje (JAV), vykdė finansų ir ekonomikos mokslo tyrimus Vilniaus ir Konektikuto (JAV) universitetuose.

Vilniaus universitete M. Jurgilas yra įgijęs finansų bakalauro laipsnį, o Konektikuto (JAV) universitete - ekonomikos mokslų daktaro laipsnį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)