Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas balandžio 5 d. Suinteresuoti asmenys turėjo teisę pateikti argumentuotą nuomonę dėl šios koncentracijos galimų pasekmių konkurencijai, tačiau tokių nebuvo sulaukta. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„Vičiūnų“ įmonių grupei priklausanti „RREI Holding B.V.“ yra kontroliuojančioji bendrovė. Su ja susiję ūkio subjektai veiklą vykdo ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos bei Azijos šalyse: gamina žuvies ir jūros gėrybių, žemės ūkio (grūdų, pašarų, kiaušinių, vištienos) bei kitus maisto produktus ir užsiima jų didmenine prekyba. Jie taip pat perka ir platina žuvies žaliavas, teikia įmonių valdymo, maitinimo, patalpų nuomos ir nekilnojamojo turto, transporto ir logistikos, sporto bei kitas paslaugas.

Bendrovė „Baltic food partners“ Lietuvoje užsiima sūdytos, rūkytos, marinuotos žuvies ir kitų žuvies, jūros gėrybių bei jų gaminių (salotų, paštetų, užtepėlių, surimio produktų) gamyba ir didmenine prekyba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)