Kaune iki šiol nėra kempingo, todėl automobiliais ir kemperiais keliaujantys turistai mieste neturi kur apsistoti. Savivaldybė yra nutarusi, jog kempingas yra būtinas, ir pradėjo įgyvendinti ambicingą planą, antradienį rašo dienraštis "Kauno diena".

Kempingą numatoma įkurti Lampėdžiuose, tarp Gervių gatvės ir "Via Baltica" kelio. Rugpjūtį buvo parengtas ir patvirtintas detalusis 2,3 ha ploto planas.

Kempingą prižiūrėtų Savivaldybės turto tvarkymo skyrius, o techninis operatorius būtų parinktas konkurso būdu. Manoma, kad kempinge būtų įkurtos 6-8 darbo vietos, per metus planuojama 10 tūkst. nakvynių.

Kempingo teritorijos detaliojo plano rengėja architektė Asta Kiaunienė sakė, kad teritorija kol yra visiškai apleista ir primena sąvartyną. Kempinge ketinama įrengti 30 vietų kemperių statymui, pastatyti du poilsio namelius po 10 kambarių, sporto ir žaidimo aikšteles, poilsio vietas.

Kempingas kainuotų 8,89 mln. litų. Daugiausia lėšų - maždaug po 3 mln. - reikėtų investuoti į pastatų statybą ir komunikacijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją