DELFI susisiekus su prekybos centro vadove ši buvo nekalbi ir sakė negalinti komentuoti situacijos, nes šiuo metu vyksta tyrimas.

Visgi padarytuose kadruose matyti, kad automobilį nuo fasado užtvaro skyrė du stabdomieji borteliai.

Vadovės paklausus, ar ar ateityje planuojama imtis priemonių ir užtikrinti prekybos centro lankytojų saugumą, vadovė teigė, kad kol kas daryti išvadas dar anksti.

„Žinote, mes tikrai apgailestaujame dėl tokio įvykio ir turbūt nėra žmogaus, kuris norėtų, kad tokie įvykiai vyktų pasaulyje, tačiau dabar kažką pasakyti su konkrečiomis išvadomis yra anksti.

Mes patys laukiame tyrimo išvadų, kas konkrečiai nutiko nespėliojant, o tada jau turėsime daugiau ką pasakyti.

Faktas, kad klientų saugumas mums yra be galo svarbu. Dabar tik galime palinkėti moteriai sveikatos, kad greičiau sveiktų“, - sakė ji.

Tiesa, vadovė patikino, kad objektas buvo priduotas visoms instancijoms ir nuolat prižiūrimas institucijų.

„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis sakė, kad ši aikštelė eksplotuojama buvo jau 15 metų.

„Labai sunku komentuoti šiuo momentu. Viskas labai karšta ir patys nežinome, kas įvyko. Aikštelė buvo eksplotuojama jau 15 metų, o tai ne penkios dienos. Tokių įvykių per tiek laiko nebuvo, tai mums reikia tiesiog išsiaiškinti, kodėl taip atsitiko, o tada imsimės priemonių, kad tokie dalykai nepasikartotų.

Jeigu pastebėsime, kad turime ką patobulinti ir pagerinti, tai mes tai ir padarysime būtinai“, – sakė A. Avulis.

„Cloud architektai“ direktorius Antanas Dagelis DELFI sakė, kad nutikusią situaciją komentuoti sunku, tačiau pažymėjo, kad automobilių saugyklose lauko atitvarai turi būti numatyti tokio stiprumo, kad sulaikytų automobilio smūgį.

„Ratų atmušėjų saugumo reikalavimams užtikrinti nepakanka“, - apie su saugumu susijusius reikalavimus sakė jis.

Jo teigimu, kalbant bendrai, automobilių aikštelėms yra keliami tokie patys reikalavimai, kaip ir visiems kitiems pastatams.

Paprašytas įvertinti konkrečią situaciją architektas sakė, kad šis pastatas pastatytas ir projektuotas prieš daugiau nei dešimtmetį, todėl reikėtų žiūrėti į tuo metu galiojusius reikalavimus.

DELFI primena, kad ketvirtadienį apie 14.43 val. bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus m., Lvovo g. 38 iš daugiaaukštės stovėjimo aikštelės iškrito lengvasis automobilis.

Pirminiais duomenimis, BMW automobilį vairavusi moteris dėl kol kas nežinomų priežasčių sulaužė aikštelės apsaugas ir krisdama iš penkto aukšto kartu su automobiliu apsivertė ant stogo. Į įvykio vietą atvykę medikai vairuotoją nedelsiant išvežė į ligoninę. Jos sužalojimai kol kas nėra žinomi, tačiau automobilis sumaitotas nepataisomai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1231)