„Įmonė yra teisingame kelyje, praėjusiais metais įvyko nemažai, sakyčiau, teisingų lūžių ir pokyčių, kurie atsispindėjo ir finansiniuose rezultatuose, todėl pirminis tikslas būtų užtikrinti jos veiklos tęstinumą. Yra einamieji ir būsimieji projektai, kuriuose reikia dalyvauti ir efektyviau pasirodyti. Sakyčiau, tai dabar yra prioritetinė linija“, – BNS sakė V. Radzevičius.

Pasak jo, po kelerių nuostolingų veiklos metų GTC pernai pavyko veiklą padaryti labiau efektyvią ir pasiekti teigiamus pelningumo bei pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) rodiklius.

„Svarbus elementas yra vadovų komandos suformavimas, šiuo metu ieškome žmonių į kelias pagrindines pozicijas, tai leistų dar sėkmingiau siekti rezultatų“, – teigė V. Radzevičius.

Pastaruoju metu GTC nepavyko laimėti kelių „Lietuvos geležinkelių“ skelbtų konkursų, pavyzdžiui, dėl Rengės ruožo nuo Mažeikių iki Latvijos sienos atstatymo. V. Radzevičius nesiėmė vertinti, ar nesėkmės konkursuose galėjo paskatinti pasitraukti iki šiol GTC vadovavusį Martyną Pargaliauską.

„Apie vadovo pasikeitimą tikrai nelabai turiu ką pakomentuoti, priežasčių, kodėl jis pasitraukė, nežinau. O konkursai yra konkursai, jų baigtis rodo, kad GTC yra skaidrus rinkos žaidėjas, jei kažkur nepataikėme, tai nepataikėme. (...) Visgi plačiau jų komentuoti negalėčiau, tuo metu nedirba įmonėje, todėl vienas pirmųjų darbų bus pasigilinti į tai, kokios buvo to pralaimėjimo priežastys“, – sakė V. Radzevičius.

Jis patvirtino, kad GTC turi plėtros užsienyje planų, tačiau artimiausiais metais pagrindinis dėmesys bus skiriamas vidaus rinkai.

„Viena iš strateginių įmonės veiklos krypčių yra plėtra į užsienio rinkas – tiek Latvijos, tiek Lenkijos. Be tai labiau strateginė perspektyva žvelgiant kiek labiau į priekį, nes šiai dienai prioritetas yra tolesnis veiklos efektyvumo didinimas. „Lietuvos geležinkeliai“ vidaus rinkoje planuoja tikrai daug darbų, todėl turime čia labai sustiprėti, kad galėtume būti efektyvesni vietos rinkoje“, – aiškino V. Radzevičius.

GTC generaliniu direktoriumi V. Radzevičius paskirtas nuo balandžio 12 dienos, jis pakeitė pastaruosius dvejus metus įmonei vadovavusį M. Pargaliauską, kuris iš pareigų atšauktas jo paties prašymu.

V. Radzevičiaus nuo 2017 metų jis vadovavo „Lietuvos geležinkelių“ Infrastruktūros direkcijos Strategijos ir valdymo departamentui, o prieš tai 11 metų dirbo vieno didžiausių šalyje komercinių bankų SEB grupėje.