Kaip pranešama, bankas jiems sukūrė aplinką, kurioje suteikiama prieiga prie duomenų per programavimo sąsajas (API). Ši aplinka atveria duris startuolių kuriamų sprendimų ir banko paslaugų integracijai.

„Luminor“ buvo įkurtas Baltijos šalių verslui ir naujovėms imliems žmonėms. Todėl mes tikime, kad atviroji bankininkystė sustiprins ryšį su technologijų bendruomene Baltijos šalyse bei padės kurti produktus ir paslaugas, kurios reikalingos būtent šiame regione“, - pranešime sako „Luminor“ Kasdieninių bankininkystės paslaugų vadovas Jevgenijus Kazaninas.

Jo teigimu, neabejojama, kad atvirų duomenų iniciatyva suburs platų susidomėjusiųjų ratą - tiek individualiai dirbančius programuotojus, tiek inovacijų įmones, kurios užsiima IT sistemų integracija. Taip pat tikimasi, kad sukurti produktai bus pritaikomi tiek mažmeninės bankininkystės, tiek verslo klientams.

Kaip pažymėjo „Luminor“, atviroji bankininkystė (angl Open banking) yra plačiai pritaikoma kasdieniame gyvenime. Bankas su fintech atstovais gali bendradarbiauti atvirosios bankininkystės duomenimis praturtindamas jau esamus sprendimus, pavyzdžiui, apskaitos ar asmeninių finansų planavimo programėles. Atvirųjų duomenų pagrindu gali būti kuriami ir visai nauji sprendimai, taip plečiant ir pritaikant bankininkystės paslaugas pagal individualius klientų poreikius.

„Luminor“ aplinkoje programėlių, sistemų ir kitų inovatyvių įrankių kūrėjai per programavimo sąsajas arba API galės saugiai pasiekti banko paslaugas, testuoti naujai kuriamus įrankius.

Bankas taip pat pažymėjo, kad nuo kovo 14 d. atvirosios bankininkystės aplinkoje pasiekiamais duomenimis, susijusiais su sąskaitų, mokėjimų ir mokėjimo kortelių informacija, susidomėjo programuotojai ir paslaugų teikėjai. Tuo metu atvirosios bankininkystės duomenų paketas yra negalutinis ir „Luminor“ planuoja išplėsti duomenų „asortimentą“, papildydamas atvirais duomenimis apie kasdienės bankininkystės, taupymo ir skolinimo produktų naudojimą.

Visose Baltijos šalyse planuojama surengti konsultacijas, kurios programuotojų bendruomenei padės geriau suprasti jau atvertus ir planuojamus atverti duomenis bei jų architektūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)