„Jungtinės Valstijos ir Japonija aptarė prekybos klausimus, įskaitant žemės ūkį ir poreikį sukurti aukštus standartus skaitmeninės prekybos srityje“, – savo pranešime pažymėjo JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris.

JAV delegacija taip pat paminėjo „labai didelį“ praėjusių metų prekybos deficitą su Japonija, kuris sudarė 67,6 mlrd. JAV dolerių.

R. Lighthizerio pranešime teigiama, kad jis ir Japonijos ekonomikos ministras Toshimitsu Motegis susitarė, kad abi šalys „artimiausioje ateityje“ vėl susitiks ir tęs prekybos derybas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas teigė norintis, kad Tokijas toliau atvertų savo rinką Jungtinių Valstijų produktams, ypač – žemės ūkio sektoriuje, nors Japonija kol kas nenori to daryti.

D. Trumpas taip pat paminėjo nesąžiningą prekybą ir jos disbalansus su kitomis artimomis partnerėmis, įskaitant Kiniją ir Europos Sąjungą.

Abi šalys prekybai viena su kita 2017 metais išleido daugiau negu 280 mlrd. JAV dolerių, o tai rodo JAV prekybos atstovo biuro duomenys.

Japonijos ministras penktadienį nurodė, kad pirmasis prioritetas derybose būtų nuspręsti, dėl kurių sričių tartis.

Japonijoje toliau nerimaujama dėl automobilių sektoriaus tarifų, kuriuos nori įvesti D. Trumpas.

Atsakydamas į Japonijos žemės ūkio rinkos atvėrimą, Tokijas galėtų prašyti Vašingtono pašalinti muitų priemones Japonijos pramonės prekėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją