„Turėtume dabar nesistengti vertinti, kad nebūtų įtakos teisiniam vertinimui, nes kiekvienas pasisakymas yra girdimas ir į jį yra reaguojama. Aš tik norėčiau paminėti, kad jei jau kreiptasi į teisėtvarkos institucijas, tai turėtume joms leisti ir spręsti. Tegu jos nusprendžia, ar yra pagrindo“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, svarbu įvertinti ir į kitas S. Jakeliūno keliamas, tačiau ekspertų bei opozicijos kritiškai vertinamas iniciatyvas. Viena tokių, pasak V. Pranckiečio, yra pastarąjį ketvirtadienį Seimo pritarimo po pateikimo sulaukęs nutarimo projektas dėl kreipimosi į Vyriausybės komisiją, kuri dar kartą įvertintų „Revolut“ atitikimą nacionalinio saugumo interesams.

„Turėtų būti atsakyta į klausimus visuomenei - yra problemų su „Revolut“ ar nėra. Šiuo atveju aš labai pritarčiau ir paties „Revolut“ žingsniui - jie kreipėsi, kad būtų įvertinami dar kartą“, - kalbėjo Seimo vadovas.

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybė pirmadienio pasitarime nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos surinktos informacijos apie 2008-2009 metų krizę, žurnalistams patvirtino ministras pirmininkas S. Skvernelis. Pasak jo, kreipimasis bus išsiųstas netrukus.

Premjero teigimu, į Generalinę prokuratūrą yra kreipiamasi dėl dviejų klausimų.

„Į Generalinę prokuratūrą kreipiamasi dėl dviejų klausimų: ar valstybės institucijos, kurios buvo atsakingos 2008-2009 metais už finansinių įstaigų priežiūrą tinkamai atliko savo funkcijas, kurios numatytos teisės aktuose.

Antras punktas - kad Generalinė prokuratūra įvertintų galimą viešo intereso gynimo poreikį, nes dėl VILIBOR istorijų daugelis žmonių, kurie turėjo kreditus, patyrė nemažų nuostolių“, - po pasitarimo sakė premjeras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)