Ateities sandorių birželio pristatymo aukso kaina 6.55 val. Lietuvos laiku sumažėjo 0,2 proc., iki 1 288,15 JAV dolerio už Trojos unciją.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pirmadienį pažymėjo, kad Vašingtonas ir Pekinas „priartėjo prie galutinio savo prekybos derybų etapo“.

S. Mnuchinas pirmadienį „Fox News“ sakė, kad derybose „daroma didelė pažanga“.

Remiantis praėjusios savaitės pranešimais, abi pusės susitarė dėl bet kokio prekybos susitarimo įgyvendinimo ateityje.

Tuo metu Japonija ir Jungtinės Valstijos pirmadienį Vašingtone pradėjo pirmą prekybos derybų etapą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Japonijos premjeras Shinzas Abė praėjusį rugsėjį susitarė surengti prekybos derybas sąlygomis, kurios apgintų Japonijos automobilių gamintojas nuo tolesnių tarifų.

Praeityje D. Trumpas patikino, kad yra nepatenkintas dėl Japonijos 68 mlrd. JAV dolerių prekybos pertekliaus su Jungtinėmis Valstijomis.

Naujausi solidūs ekonominiai duomenys taip pat pagerino nuotaikas rinkose. Kinija praėjusią savaitę paskelbė geresnius, nei tikėtasi, kreditų ir eksporto rodiklius, o JAV darbo rinkos duomenys parodė, kad Jungtinių Valstijų savaitinių bedarbių paraiškų skaičius nukrito iki naujų žemumų.

Jungtinėje Karalystėje „Brexito“ tema kuriam laikui turėtų nutilti dėl ateinančios savaitės parlamento atostogų iki balandžio 23 dienos.

Didžioji Britanija iš Europos Sąjungos pasitraukti turėjo kovo 29 dieną, bet terminas buvo daug kartų atidėtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)