Nelaimė Kupiškyje įsikūrusios bendrovės dirbtuvėse įvyko praėjusių metų lapkričio 15 dienos popietę. Bendrovėje šaltkalviu dirbantis 64 metų A. K., šiltindamas stogo perdangą, nukrito nuo stogo ant betoninės dangos. Krytis iš daugiau nei 5 metrų aukščio buvo mirtinas, žmogus nuo patirtų galvos traumų mirė iškart.

Ši tragedija įvyko A. K. sūnaus, dirbusio kartu su juo ant stogo, akivaizdoje. Jaunas vyras paaiškino, kad tėvas nukrito, kai užkliuvus kojai prarado pusiausvyrą. Žuvusiojo artimųjų teigimu, jis ir anksčiau buvo susižeidęs darbe, prieš nelaimę skundėsi, kad reikia dirbti dideliame aukštyje, tačiau vykdė darbdavių nurodymus bijodamas būti atleistas.

Valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Panevėžio teritorinio skyriaus atstovų surašytame nelaimingo atsitikimo darbe akte konstatuota, kad abu ant stogo dirbę vyrai neturėjo apsauginių šalmų, nebuvo prisitvirtinę virvėmis, ten nebuvo įrengti atitvarai, nors visos šios priemonės, dirbant didesniame nei 1,3 metro aukštyje, yra būtinos. Darbo inspekcijos akte taip pat nurodyta, kad bendrovės darbuotojai nebuvo apmokyti kaip saugiai atlikti pavojingus darbus, nėra parengtos darbuotojų mokymo, žinių tikrinimo bei saugaus darbų atlikimo tvarkos.

Dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba.

Pasak prokuroro A. Grambos, yra pagrindo manyti, kad bendrovės direktorius ir už darbuotojų saugumą atsakingas vyriausiasis inžinierius neužtikrino dideliame aukštyje dirbusių darbininkų saugumo.

Baudžiamasis kodeksas darbdaviui ar jo įgaliotam asmeniui, pažeidusiam darbų saugos įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytus darbų saugos ar sveikatos apsaugos darbe reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas, numato baudą arba laisvės atėmimą iki 8 metų.