„Tinkamai buvo prižiūrima“, – BNS pirmadienį sakė R. Šarkinas, pabrėžęs neįžvelgiantis nei savo, nei tuometinių LB darbuotojų netinkamų veiksmų.

Buvęs ilgametis LB vadovas taip pat ramiai vertino Vyriausybės sprendimą prašyti Generalinės prokuratūros įvertinti tuometinių finansų priežiūros institucijų veiklą per krizę.

„Kreipėsi, tai kreipėsi, išsiaiškins, matyt“, – sakė R. Šarkinas.

Vyriausybė kreiptis į prokurorus pirmadienį nusprendė įvertinusi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno praėjusį trečiadienį ministrų kabinetui pristatytą laikinosios Seimo komisijos atliekamą parlamentinį tyrimą dėl 2009-ųjų ekonominės krizės.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį žurnalistams sakė, kad prokurorų bus klausiama, ar valstybės institucijos, atsakingos už finansinių įstaigų priežiūrą 2008 ir 2009 metais, „tinkamai atliko savo funkcijas, numatytas teisės aktuose“. Teisėsaugos taip pat bus prašoma įvertinti galimą viešojo intereso gynimo poreikį, „nes dėl Viliboro istorijų daugelis žmonių, kurie turėjo kreditus, patyrė nemažus nuostolius“.

Vyriausybė vėliau pranešė, kad taip siekiama tinkamai apginti piliečių, 2008-2009 metais turėjusių būsto paskolas litais, interesus.

Krizės metu už finansų rinkos priežiūrą taip pat buvo atsakingos ir tuometinės Draudimo priežiūros komisija bei Vertybinių popierių komisija. Pirmajai krizės metu vadovavo Mindaugas Šalčius, antrosios pirmininke iki 2009-ųjų lapkričio buvo Vilija Nausėdaitė, o tų pačių metų gruodį jos vadovu buvo paskirtas dabartinis finansų ministras Vilius Šapoka.

Visos per krizę veikusios buvusios finansų priežiūros institucijos šiuo metu prijungtos prie Lietuvos banko.

Lietuvos bankui R.Šarkinas vadovavo 15 metų. 2011-ųjų balandį jį pakeitė Vitas Vasiliauskas, centriniam bankui vadovaujantis ir šiuo metu.