Socialiai atsakingos įmonės titulą investuotojai skyrė bendrovei „Mars Lietuva“. Šventinės ceremonijos metu taip pat paskelbtas metų sprendimas verslo aplinkai gerinti, 2018 metų verslo žurnalistas, valstybės tarnautojas ir ekonomikos mokytojas.

Medienos apdirbimo bendrovė „Juodeliai“ „Investors' Forum“ pripažinimą pelnė už lyderystę ir investicijas į gamybos plėtrą. Medinius padėklų ruošinius gaminanti įmonė pradėjo statyti pasaulinio lygio pakavimo elementų gamyklą, kurios pajėgumas dukart lenkia dabartinį. Gamyklos investicijos siekia 40 mln. eurų, vykdant „Juodelių“ plėtrą ketinama sukurti apie šimtą naujų darbo vietų. Įgyvendinusi investicinį projektą 2020 metais, įmonė pretenduoja tapti antra pagal dydį padėklų elementų gamintoja visoje Europoje, viršijanti 100 mln. eurų apyvartą.

Pasak asociacijos „Investors' Forum“ pranešimo, į metų investuotojos titulą taip pat pretendavo gamybos įmonės „Continental Automotive Lithuania“ ir „Hella Lietuva“.

„Ketvirtį amžiaus veikianti bendrovė „Juodeliai“ yra įkvepiantis Lietuvos gamybos įmonės pavyzdys. Nuosekliomis investicijomis „Juodeliai“ tapo viena moderniausių ir sėkmingiausių medienos pramonės įmonių Europoje, per pastaruosius penkerius metus padvigubinusi savo pardavimo pajamas. Itin svarbu, kad „Juodeliai' yra regioninė bendrovė, valdanti gamyklas Radviliškyje, Kazlų Rūdoje, Kalvarijos savivaldybėje, plečianti gamybą Marijampolės rajone ir ateity planuojanti gamybą Molėtų rajone. Ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose investuojantis ir darbo vietas kuriantis verslas yra būtina prielaida regioniniam atotrūkiui įveikti ir tolygiam visos šalies ūkio augimui skatinti. Tokios bendrovės siunčia ir labai gerą žinią tarptautiniams investuotojams, iliustruodamos, kad visa Lietuva, ne tik pagrindiniai šalies centrai, yra palanki investuoti ir kurti verslą“, - komentuoja asociacijos „Investors' Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Į darbo sąlygų gerinimą daugiau kaip 2 mln. eurų 2018 metais investavusi bendrovė „Mars Lietuva“ buvo pripažinta atsakingiausia pastarųjų metų įmone. Aktyvi Gargždų bendruomenės narė „Mars Lietuva“ ypatingą dėmesį skiria tvariems ryšiams su gyventojais kurti, nuosekliai remia aplinkos apsaugos, bendruomenės klestėjimo ir gyvūnų gerovės iniciatyvas. Aplinkosaugos ir tvarumo užtikrinimo projektams įmonė pernai skyrė 600 tūkst. eurų, per dešimtmetį beveik trečdaliu sumažino gamybai suvartojamos energijos ir perpus - vandens sąnaudas. Socialiai atsakingos įmonės titulą Gargžduose veikiančiai bendrovei „Investors' Forum“ skyrė ir už aktyviai remiamą darbuotojų savanorystę: 2018 m. įmonės darbuotojai savanoriškoms veikloms skyrė daugiau nei 900 valandų.

Mokesčių reforma buvo paskelbta geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti, o apdovanojimą atsiėmė finansų ministras Vilius Šapoka. Pasak asociacijos, investuotojai įvertino Finansų ministerijos iniciatyvas tobulinti biudžeto valdyseną ir mokesčių sistemą.

„Nors Lietuvoje tebėra daugybė skubiai spręstinų iššūkių, šios Vyriausybės ir Finansų ministerijos siekis megzti dialogą ir įsiklausyti į konstruktyvius pasiūlymus įkvepia. Nuo šių metų įsigaliojusi reforma leido mokesčių sistemą padaryti proporcingesnę, konkurencingesnę, suteikė jai daugiau tvarkos ir aiškumo. Pagaliau buvo įvestos „Sodros“ įmokų „lubos“ šį sprendimą verslo aplinkai gerinti siūlėme dar nuo 2002 metų. Ir vykdomi pokyčiai, ir juntamas ministerijos atvirumas dialogui teigiamai veikia verslo aplinką ir investicinį klimatą“, - pabrėžė „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Apdovanojimų ceremonijos metu Investuotojų forumo nariai paskelbė ir 2018 m. valstybės tarnautoją. Juo pripažintas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis. Asociacija įvertino kryptingas sostinės savivaldybės administracijos pastangas toliau gerinti teikiamų paslaugų kokybę gyventojams, taip pat - iniciatyvą peržiūrėti didžiausių savivaldybės vykdomų viešųjų pirkimų politiką ir konkurencijos skatinimą. Metų valstybės tarnautojo titului taip pat buvo nominuoti Valstybinės darbo inspekcijos vadovas Jonas Gricius ir Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

2018 m. verslo žurnalisto titulas atiteko „Žinių radijo“ laidų vedėjui, žurnalistui Aurimui Peredniui. Apdovanojimą investuotojai jam skyrė už objektyvų ir profesionalų verslo klimato vertinimą, optimizmo ir kūrybiškumo, diskusijų kultūros ir pilietiškumo skatinimą.

Metų ekonomikos mokytoja pripažinta Šiaulių Didždvario gimnazijos pedagogė, ekonomikos mokytoja ekspertė Diana Virbickaitė. Jos rengiami mokiniai pasižymi puikiais rezultatais ekonomikos ir verslo olimpiadose, mokytojos iniciatyva mokiniai gilina finansų ir ekonomikos žinias dalyvaudami įvairiose programose ir konkursuose.