Apie „Spartos“ verslo pardavimo sandorį, įvykusį kovo 7 dieną, BNS patvirtino bendrovės generalinis direktorius Antanas Poška. Jis atsisakė atskleisti sandorio sumą. Pasak jo, kojinių fabrikas toliau veiks „Spartos“ vardu.

„Vardas irgi parduotas. Vardas bus naudojamas, „Sparta“ bus kaip ir anksčiau, tik kitoje įmonėje“, – teigė A. Poška.

Jis taip pat patvirtino, kad pardavusi senosios įmonės pastatus Vilniaus Naujamiestyje, nauja „Spartos“ įmonė veiks Vilniuje, Kirtimuose.

„(Atleidimai – BNS) yra susiję su tuo, kad mes kojinių verslą perdavėme. Formaliai mes pranešame, kad jie atleidžiami. Iš „Spartos“ jie atleidžiami, bet yra perkeliami pas pirkėją (VIP – BNS)“, – BNS sakė A. Poška.

Jo teigimu, pirkėjas įsipareigojo perimti mažiausiai 100 „Spartos“ darbuotojų.

Pernai skelbta, kad „Sparta“ parduoda pastatus Vilniaus Naujamiestyje, nes gamyba šioje vietoje tapo per brangi. Tuomet teigta, kad įmonė gamybą iškels kitur.

Kaip skelbė vz.lt, gamyklos pirkėjai gali būti susiję su Singapūro kompanija „Grinvest“.

„Verslo žinių“ duomenimis, pernai gruodį didžiausiu netiesioginiu „Spartos“ akcininku tapo didmeninės prekybos ir restoranų verslus valdantis Kęstutis Stabingis, o naujuoju vadovu – buvęs „Vilniaus viešojo transporto“ finansų direktorius A. Poška.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)