Iš paskyros „Facebook“ matyti, kad projektas užgimė dar 2015 metais, kuomet į šią internetinę parduotuvę buvo paraginti kreiptis verslo parko „Gariūnų“ prekybininkai. Toks pat pasiūlymas pasirodė ir 2016 metais, tačiau, pagal įrašus panašu, kad aktyvesnė veikla prasidėjo tik 2018 m. pabaigoje.

Praeitų metų spalio mėnesį pasirodė įrašas skirtas „Gariūnų“ prekiautojams ir lankytojams su informacija, kad jau kelis metus dirbama prie šios parduotuvės ir pagaliau prasideda registracija.

„Pradedame prekybininkų registraciją tiek internetu ir vaikščiosime gyvai pristatinėsime, kaip galima lengvai susikurti savo prekybininkų paskyras ir prekiauti internetu“, – skelbiama puslapyje.

Po to sekė dar keli įrašai orientuoti į „Gariūnų“ prekybininkus ir pirkėjus. Viename įrašų skelbiama, kad bus pradedami „fiziniai vizitai“ pas „Gariūnų“ prekeivius, siūlant prisijungti prie parduotuvės.

Nepavykus susitarti keičia pavadinimą

UAB „Gariūnai“ ir internetinės parduotuvės „eGariūnai“ direktorius Donatas Juškus DELFI pasakojo, kad pagal įkurtos įmonės pavadinimą sukurta ir internetinė parduotuvė. Anot jo, šį projektą ruoštasi vystyti kartu su verslo parko „Gariūnų“ administracija.

„Su akcininkais kalbėjome vienais, kaip ir buvo mintis kartu daryti iš pradžių. Paskui šios idėjos jie atsisakė ir mes iš karto supratome, kad nereikia maišytis ir pervadinome. Dabar jau atsidarius matysite, kad yra „Go Market“. Mūsų idėja atstovauti visus Lietuvos smulkiuosius prekybininkus. Gariūnai buvo pradinė mintis. Pamatėme, kad akcininkai nenori to dalyko bendrai vystyti, nors iš pradžių iš kai kurių akcininkų buvo tokia iniciatyva. Tai mes atsisakėme ir idėjos tą vardą naudoti, nes kažkaip nesinori ir maišyti. Jie eina fizinės nuomos keliu, nenori internetinio verslo, mes einame savo keliu. (…) Mes su jais iš pradžių gražiai bendravome. Vienas iš akcininkų norėjo, neminėsiu vardų, norėjo kartu daryti, tačiau paskui atsisakė tos idėjos. Tai mes nutarėme draugiškai, be pykčių.

Nors mums priklauso UAB „Gariūnai“ ir prekinį ženklą mes turime registruotą „eGariūnai“, mes vis tiek jo nenaudojame. Atsisakėme naudoti dėl garbingo žaidimo, nes mes pasakėme, kad mūsų tikslas ne naudotis. Mes esame ne tik Gariūnų prekybininkams, o visos Lietuvos smulkiesiems verslininkams. Tai bandyti atstovauti Gariūnus būtų nesąžininga prieš kitus Lietuvos smulkiuosius prekybininkus, bet atviri ir Gariūnų prekybininkams, kurie mums skambina ir klausinėja. Dabar pakeistas pavadinimas, tai jau nebereikia maišytis“, – kalbėjo jis.

Jis patikino, kad dabar tai vystoma kaip atskiras projektas, nieko bendro su „Gariūnų“ verslo parku nieko nėra. Pasak jo, idėja – sukurti internetinį visų prekybininkų turgelį. Šiuo metu platforma dar tvarkoma, integruojama atsiskaitymų sistema. Oficialų startą verslininkas planuoja po pusantro mėnesio.

„Aišku, kad Gariūnai buvo šiek tiek susierzinę, nes turime UAB „Gariūnai“ ir tą prekinį ženklą „eGariūnai“ užpatentavę, bet draugiškai pasakėme, kad esame garbingi žmonės“, – sakė jis.

Administracija: tariamės su teisininkais

Paskambinus į verslo parką „Gariūnus“, telefonu gautas patikinimas, kad nei pati administracija nei kiti padaliniai nėra susiję su „eGariūnų“ veikla.

„Čia yra apsišaukėlio veikimas, kuris gal net kenksmingas šiek tiek. (…) Apsišaukėlis, jo visa veikla sustabdyta“, – DELFI teigė telefonu neprisistatęs asmuo.

Paprašius platesnio komentaro apie šią situaciją, buvo paprašyta klausimus atsiųsti raštu. Per dvi dienas į juos neatsakyta. Vėlgi susisiekus su administracija telefonu, nurodyta kreiptis į „Kazį“. Su juo susisiekus, jis nenorėjo oficialiai pristatyti, pateikė savo nuomonę kaip visos verslo parko „Gariūnų“ administracijos nuomonę.

Jis tik patikino, kad verslo parkas „Gariūnai“ nieko bendro neturi su vystomu projektu, nei vienas iš akcininkų taip pat neturėjo nieko bendro su projektu ir šiuo metu visa situacija perduota teisininkams. Pasak jo, aiškinamasi, ar viskas legalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)