Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos narys Andrius Kubilius pirmiausia paprašė pusvalandžio pertraukos svarstant šį klausimą, kad „valdančioji frakcija galėtų apsvarstyti viską kas susiję su Jakeliūnu“. Tokį siūlymą jis pateikė, kai prieš tai pusvalandžiui buvo atidėti kiti klausimai.

Savo ruožtu Agnė Širinskienė pranešė, kad šiandien ryte frakcija kreipėsi į STT dėl projekto antikorupcinio vertinimo.

„Jis nebuvo atliktas, o pagal Korupcijos prevencijos įstatymą frakcijos tokią teisę turi. Tikrai prašyčiau gerbiamo Seimo sulaukti antikorupcinio vertinimo, jį pasižiūrėti, įvertinti ir tada pradėti įstatymo priėmimą“, – kalbėjo ji.

Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas replikavo, kad Seimas neprivalo daryti taip, kaip viena frakcija nusprendė.

„Viena frakcija kreipėsi į STT, turbūt turi tokią teisę, bet tai nėra Seimo kreipimasis. Mes kreipėmės į STT, todėl turėtų Seimas nesvarstyti šito projekto. Tai tikrai ne pagrindas nesvarstymui, jei pats Seimas kreiptųsi, tai taip“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Po pertraukos „valstietis“ Valius Ąžuolas pasiūlė Seimo vardu kreiptis į STT dėl antikorupcinio vertinimo. Balsavo 61 Seimo narys: už – 40, prieš – 10, susilaikė – 11. Nutarta Seimo vardu kreiptis į STT.

„Ką mes čia darome? „Google Payment“ išėjo iš Lietuvos vien dėl šio įstatymo. Ir mes toliau varom investuotojus iš Lietuvos. Tai ką mes kuriam? Atsilikėlių šalį kažkokią ar kaip?“, - po balsavimo replikavo konservatorius Dainius Kreivys.

Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pakeitimai buvo įtraukti į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę reikalaujant 47 Seimo nariams. Dalis parlamentarų bei Finansų ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, o taip pat Lietuvos bankas tokiam siūlymui pritaria, tikintis, kad tai gali pridėti šaliai konkurencingumo, paskatinti investicijas ir naujus verslus kurtis Lietuvoje.

Projektui priešinasi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), kuri argumentuoja, kad be pilietybės duomenų asmens dokumente neįmanoma efektyviai valdyti rizikų finansų sistemoje.

Vairuotojo pažymėjimastinkamas asmens tapatybei nustatyti ir sąskaitą banke atsidaryti Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Danijoje, Islandijoje, Švedijoje, Čekijoje, Maltoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)